Tuesday, 25 September 2012

Gopinath Jayaratnam - Trending Baru di Facebook


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & selamat petang^^


MOHON KERAT GOPINATH JAYARATNAM! Peh.. Dalam masa 45minit selepas meng-joinkan diri di facebook, page facebook ini berjaya mendapat 278likes. Gilerrr ar. 


Siapa GJ di maksudkan? Gopinath Jayaratnam (GJ) adalah salah seorang manusia berbangsa india yang tinggal di Malaysia. GJ telahpun menimbulkan kemarahan penduduk Malaysia terutama sekali mereka yang memeluk agama islam ekoran dari tindakannya menghina ALLAH dan Nabi Muhammad s.a.w. 




Tindakannya itu bukan sahaja menimbulkan kemarahan penganut agama islam sahaja, malah masyarakat india yang lain turut hangen dengan dia ni. Disebabkan semua orang hangen dengan dia, GJ ni pun mengambil tindakan untuk menutup akaun FB. Takut lettew.




Ary sangat sakit hati membacakan status yang ditulis GJ. Tapi itu adalah urusan dia dengan ALLAH. Tak payah lah ramai-ramai nak pi duk kerat dia lah.. itulah.,. inilah.. Islam tidak mengajar umatnya untuk menunjukkan pemberontakan dan keganasan. 


Hangpa semua jangan wat macam tu naaa..

5 comments:

#ciksuzlin said...

wo. baru tahu ni. kurang ajar betul.


anyway, cantik layout blog awak. ada amik ubah edit blog x?

Encik H said...

erkk..tak nampak la apa yang dia tulis..

Kawan gopi said...

Salam. FB dia kene hack sebenarnya. Dia ni ex teammate sy dulu. Sepanjang kenal dia, dia baik n hormat orang lain. N dia baru tau FB dia dah kna hack. Dia ni memang selalu kena buli masa keje dulu tp xsangka kali ni diorang buli dia dengan lagi teruk macam ni. Some more, dia dah buat permohonan minta maaf on behalf of hackers yg cuba nak kucar kacirkan perpaduan rakyat Malaysia.

Anonymous said...

ye ke? betul ke masih student? belajar di mana? nk bukti!

kawan gopi 2 said...

Gopi seorang yang naif dan senang dibuli... kalau nak cakap dia yang buat, saya tak percaya.. sebab saya kenal gopi... dia dalam team BeST BiotechCorp dulu... sama batch ngan saya... tak mungkin ini kerja dia... dia difitnah... kesian dia..

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com