Sunday, 13 November 2016

On the Way to the Airport... Again!


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum dan selamat hujung minggu^^


Esok kerja sudah. *sigh* And diakhiri dengan episod terakhir On the Way to the Airport. *sigh again*


Ary dah lama tak layan full Korean Drama. Selalu partiallly watched je, sebab ceria tak suit selera ary, ataupun tak ada masa. But right after Descendant of the Sun, another drama yang berjaya mencuri perhatian ary - On the Way to the Airport.


If korang realize, belakang tu Masjid Besi Putrajaya ^^


Sinopsis:
Berkisahkan tentang dua individu yang telah mempunyai keluarga masing-masing. Choi Su Ah, seorang ibu yang bekerja sebagai pramugari crossed her path with a good-looking guy, Seo Doh Woo disebabkan takdir melalui anak mereka. Segalanya bermula bila Park Jin-Seok (suami Choi Su Ah) membuat keputusan menghantar anak mereka ke Malaysia disebabkan jadual penerbangan mereka berdua yang padat. Plot bermula apabila anak tiri Seo Doh Woo, Annie mati kemalangan dan dia cuba merungkai latar belakang dan misteri tentang diri Annie. And it leads to cheating couple situation.




Review Ary:
Jalan cerita yang agak cliche. Berlatar belakangkan kekeluargaan, cerita ini banyak menafsirkan situasi hidup yang sebenar. Tiada yang baru, tapi cukup rasa. Barisan pelakon yang awesome, dan berjaya membawa watak masing-masing. But then, pujian patut diberikan pada Mi Jin (kawan baik Su Ah yang juga bekas wanita Park Seok Jin-suami Choi Su Ah). Watak dia antara yang paling alive in here. 

Apa yang perlu diperbaiki - watak Park Jin Seok. In last episodes, it must be awesome kalau dia tunjuk, how regret he is bila kehilangan Su Ah in real and when his claustrophobic recurred. Ni macam acah acah je. Tak menyentuh hati langsung. And bila Su Ah nangis in a few scene pon, nampak acah-acah jugak. Obvious sangat buat-buat. Aigoooo... 

Soundtrack reminds me of soundtrack cerita Descendant of the Sun. Only youuuu... LOL.


To be honest, it's a nice drama. Suggested to those who loves having drama in their life. 

Monday, 10 October 2016

Career in Finance Team


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Selamat Malam ^^


For all accountant graduates, mesti terfikir "what I need to do right after I graduate?", "Nak kerja apa eh?", etc etc etc. Kerjaya paling mudah is, to be a Finance executive. Dalam setiap syarikat, mesti ada finance department. But tak ramai tahu, dalam finance, ada dua area - Finance Accounting and Costing. 




Finance Accounting (FI)

Skop area ni adalah cliche accounting, which cover account receivable, account payable, treasury, General Ledger (accrual and prepayment), fixed asset, taxation and reporting. This is basic structure of finance team in any company. If they mention "Full set of account", maknanya tak ada segregation of duty, cover the whole thing. Normally full-set applies on small company. 

Costing (CO)

Tak semua company ada costing position. Normally, costing position is available at manufacturing company. Costing position normally cover inventory module, management accounting (job/material costing), and mungkin a bit of forecasting/budgeting. 




Normally company will separate between FI and CO. But, if saiz company adalah sederhana, they will just combine the team. Well, hope this writing did give some guidance. 


Tahniah for those who successfully graduate this month!

Saturday, 17 September 2016

Sunflower - Sakura - Lavender


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Selamat Petang^^


It's been past one month ago, but I still remember conversation that we had at my previous company. Its about - What's your favourite flower? So, I've asked that question to Mr I - my Senior Manager. 




Mr I: I like Sakura. It's beautiful, and polite sign of flower. 

Ary: Owh, Mr I.. It suits you. 

Mr I: How about ary-chan? What flower ary-chan like? *chan is a nickname given to those youngster, and Mr I is actually a Japanese*

Ary: I like Sunflower. *answer it excitingly, with a bright smile*

Mr I: Sunflower? Really? Like ary-chan character. How about A-san?

Another A: I like Lavender. 

Mr I: Owhhh.. Lavender neyh. Same like you too. 


Well, I just missing them maybe. That's why I've been recall about this conversation. I hope they are doing well. 

Friday, 16 September 2016

Travelogue August: Amazing Experience at Animation Street #backpacktoseoul2016


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Selamat Siang!


If korang recall, awal-awal entri di Seoul, ary ada state yang ary sesat and its such a beautiful and amazing experience.  Kisahnya begini, Right after keluar dari Myeongdong Market, ary jumpa main road. And nearby is a subway station. 


So, niat di hati nak balik. But, kaki gatal menyeberang underground market and merayau lah ary tanpa hala tuju. Tanpa sedar tak sedar, kaki melangkah dan environment sedikit-dikit berubah. Lukisan kartun dan patung sepanjang jalan menghala ke Namsan Tower. Even actually Namsan tower is 40minutes jalan kaki. 







Aside of the animation and cartoon street, ary jumpa Soongeui Women's College dan in the end of my lost journey, its Seoul Animation Center. Well, after all, its not a loss for being lost kan? Haha!


hasil tulisan arisyalee.blogspot.com