Friday, 26 August 2016

Travelogue August: Pocket Wifi - To stay connected during #backpacktoseoul2016


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Selamat Petang, guys!


Today is Friday! Yeay! Tomorrow is test! Owhhhhhhhh *sigh*  Let's just forget about test for a while. Life still goes on, right? *wink wink*


Previously, whenever kita nak travel oversea meskipun hanya ke Singapore, kena suscribe roaming. And ada kawan ary yang bil nya melambung semata-mata kerana roaming dari C*****. So, the solution for expensive roaming - PocketWifi by Travel Recommends.


Sehari hanya perlu bayar sebanyak RM13 untuk wifi ke Seoul. Tapi, deposit dikenakan sebanyak RM200. Langkah-langkah pembayaran akan diberitahu setelah korang buat Online Reservation ataupun, untuk last minute reservation boleh whatsapp  +60 10-3946177. 



 
How to get connected? Turn on your wifi and select the router model as per stated at the router. Masukkan password yang tertulis pada router, and here you go - Connected ! As a tips, just wswitch it on whenever you need it. Router ni macam phone juga. Dibiarkan lama, battery drained. If you got powerbank, it's better.

Other than that, korang boleh pilih pick-up area for your wifi router. Easy way is self pick-up and drop at Capsule Hotel, KLIA2. After take a nap there, can directly take the router. As easy as A B C! So, after korang return back router, they will process refund to your account. Don't worry, ary already get back my deposit and it proves that they can be trusted! 


Actually, ary realize there is another one wifi provider in KLIA2 - Wiyo , but not sure on the coverage. Anyone ever try this before? Or else, you guys may want to experience the good coverage from Travel Recommends by now! Book here it earlier for your convenience!

Thursday, 25 August 2016

Travelogue August: A night in Capsule Hotel,KLIA2 for #backpacktoseoul2016


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Selamat Siang!


Since flight ary waktu pagi jam 8, ary plan untuk take a nap at Capsule Hotel. Memang nap betul. Tak lena sangat pon. Maybe because I'm not used to. But adat backpack, kita tidur mana yang boleh je lah.




Ary booked this hotel earlier, as they always fully-booked. Check in: Pay RM50 as deposit. So, this is a container hotel, can only fit untuk tidur sahaja. Tak payah berangan ada kerusi dan meja solek. But yet, it's convenient untuk orang yang tak banyak cerita macam ary. Memang ruang fit tilam sahaja. 


Cermin ada disediakan di dinding. Plus, they did offer untuk wake up call. Kalau-kalau takut tak sedar. Bayaran yang dikenakan bermula untuk sewa selama 6jam, 8jam dan 12jam. Macam ary, ary stay for 6hours and need to pay RM80 (pay during booking time via credit/debit card). 




Once reach there, you will be given a capsule black bag which got a mineral water and towel. So, air tu boleh guna untuk mandi. Lol. Gurau je! jangan korang seriously guna air mineral untuk mandi. Toilet disediakan, siap shower. Not in bed space, for sure. And toilet dia bersih :) Btw, female toilet is outside female capsule area.


Female capsule been separated than others capsule. Need access card to go to female capsule. Just that you still not feel secured, sebab tak ada pintu. Just ada tirai yang boleh ditarik ke bawah. So, korang akan tak lena tidur, takut takut ada yang buka tirai dan songlap barang. But yet, all your stuffs under your own responsibility. Jangan tinggal sebarang je. 




Macam ary, ary peluk bag ary yang mengandungi wallet, passport, etc. So, jadi bantal peluk. So far, it's a good experience for me. Tapi next time, nak elakkan la. Sekali sekala, ok la. Bila nak check-out, go to counter, return towel and they will return RM50 deposit korang. You may keep the bag.


Perhaps, you can have a try next time? *wink wink*


Wednesday, 24 August 2016

Travelogue August: Planning & Preparation for #backpacktoseoul2016


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Selamat Malam :)


Woah! Finally menjengah setelah lama mendiamkan diri. To be honest, pelbagai perkara jadi. And here I am! Feeling fresh and better! If nak cerita tentang perihal diri ary, tak habis bermalam-malam. So, to make it short, ary resign from Konica Minolta after past 2 years being there and then bawa diri sorang-sorang ke Seoul, before report to a new company. Lol. 


Ticket to Seoul bought since last one and a half year. Lama kan? Semata-mata nak return ticket RM500+ Tapi berbaloi lah rasa. And yes! I went alone! Lone ranger. Haha!


So, when you are a solo female traveller, banyak benda kena fikir. Banyak perlu plan. Especially, in terms of transport and accomodation. So, what I did is:


 1 - Plan for convenient accomodation. Convenient in here means, mudah dapatkan public transport, secured and murah, yang pasti. Please avoid last minute booking. Most of hotel will be fully booked, kalau last minute.

2 - Plan on places that you want to pay a visit. Ada sebabnya. Maybe ada antara tempat yang memerlukan korang bayar tiket masuk, so in here its a budget planning. Dan korang boleh rancang untuk melawat kawasan-kawasan berhampiran in one shot. 


visit my IG: https://www.instagram.com/ary_lee.flancer/

3 - Souvenir to bought later on. Since ary not sure, what's special over there, ary buat sedikit homework on the souvenir. Ye lah.. Nak budget ruang luggage too. Macam ary, bile depart from Malaysia, berat luggage just 7kg. Tapi bila nak balik from Korea, 15kg. Lol. Aside from space budget, spending budget too sebenarnya.

4 - Spending budget for sure! Basically, dari accomodation, transportation, makan minum, places to visit, souvenir and buffer pocket money; we can finally plan on our spending budget. So, boleh tukar duit siap-siap. Nak ingatkan, MYR currency tak laku at a few countries. So, tukar secukupnya. Make sure korang ikut budget yang korang dah buat.


Macam ary, last minute jumpa buku I'm a backpacker: Korea. But then, internet hanya di hujung jari nowadays. Meskipun ary memahami line kat Malaysia ni semput, but still boleh lah jugak google apa yang patut. So make sure to plan properly untuk elak kesesatan dan pembaziran masa, tenaga dan wang. Whatever it is, travelling should be fun even getting lost. Right? Nanti ary kongsi pengalaman seronok getting lost on my way back from Myeong-Dong. 


Nite fella! Assalamualaikum!

Monday, 13 June 2016

Jengah Insta: Picoworm!


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Selamat Malam ^^


I'm not in a good mood, to be honest. Hurt someone that we love, just because they hurt us; that kind of feeling is so sick. We try to understand them, but at the same time, we want they to understand us. Complicated. Lol. But the one who lose first, should be the one who love more and it's me!


Intro tak ada kaitan dengan tajuk and content. Tak faham lah, Ary. Lol.


So, last few days, Ary terpana dengan satu entry tentang rakyat malaysia yang buat miniature tetang ostalgia zaman kedai runcit 90'an. Di waktu kita makan gula-gula segala tu, including machine masuk 50 sen and keluar telur digital tuh. Hebat! Daebak! Proud to be a Malaysian sejenak.




For those who want to see karya-karya miniature hebat; boleh lah jengah instagram PICOWORM. Give some supports to our local artists! Hopefully, it can bring Malaysia name worldwide! Who knows, right?

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com