Sunday, 25 December 2016

Travelogue December: Immigration Woodland CIQ #backpacktosingapore2016


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Selamat Petang^^


Ary decide to go for a day trip to Singapore this december. Ye la.. Singapore just seberang pulau, but yet never got chance to be there. And yeah.. I went there despite of Malaysia currency depreciation. LOL. 


To make it short, ary drive to JB and reach JB Sentral around 10am. Do not use waze to get to JB CIQ - sesat tau. Park my car there, and cost me about RM12 for whole day. So, ary melintas ke CIQ, and after melepasi immigration Malaysia, ary ambil bus ke Kranji MRT. 


JB CIQ


But then, let me share on my experience to be at Woodland CIQ. I'm stuck there in a 'human traffic' for about 2hours. Seriously, wasted my time by just queue up. Di sini, korang perlu isi borang to declare about lawatan korang.


Please be prepared with your own pen. I do have one. But then, disebabkan ink habis, terpaksa begging to people. It's seriously BEGGING. And ary kena chase out, just because nak pinjam pen. Respon yang ary dapat dari bangsa ary sendiri bila ary nak pinjam pen: "No. We're getting off now," Ary wasa like.. ermmm.. sorry. Thanks god that there is someone sudi pinjamkan pen, after see that incident.


So, untuk avoid situasi begini, sila pergi awal pagi. About 7-8am should be ok. But still rebut bus to singapore with those who work there. And pen, jangan lupa. Bawak extra pen murah, and sedekah pada yang memerlukan, pun OK. Even balik to JB, ary need to queue up for an hour, and reach JB at 12 midnight.

Sunday, 13 November 2016

On the Way to the Airport... Again!


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum dan selamat hujung minggu^^


Esok kerja sudah. *sigh* And diakhiri dengan episod terakhir On the Way to the Airport. *sigh again*


Ary dah lama tak layan full Korean Drama. Selalu partiallly watched je, sebab ceria tak suit selera ary, ataupun tak ada masa. But right after Descendant of the Sun, another drama yang berjaya mencuri perhatian ary - On the Way to the Airport.


If korang realize, belakang tu Masjid Besi Putrajaya ^^


Sinopsis:
Berkisahkan tentang dua individu yang telah mempunyai keluarga masing-masing. Choi Su Ah, seorang ibu yang bekerja sebagai pramugari crossed her path with a good-looking guy, Seo Doh Woo disebabkan takdir melalui anak mereka. Segalanya bermula bila Park Jin-Seok (suami Choi Su Ah) membuat keputusan menghantar anak mereka ke Malaysia disebabkan jadual penerbangan mereka berdua yang padat. Plot bermula apabila anak tiri Seo Doh Woo, Annie mati kemalangan dan dia cuba merungkai latar belakang dan misteri tentang diri Annie. And it leads to cheating couple situation.




Review Ary:
Jalan cerita yang agak cliche. Berlatar belakangkan kekeluargaan, cerita ini banyak menafsirkan situasi hidup yang sebenar. Tiada yang baru, tapi cukup rasa. Barisan pelakon yang awesome, dan berjaya membawa watak masing-masing. But then, pujian patut diberikan pada Mi Jin (kawan baik Su Ah yang juga bekas wanita Park Seok Jin-suami Choi Su Ah). Watak dia antara yang paling alive in here. 

Apa yang perlu diperbaiki - watak Park Jin Seok. In last episodes, it must be awesome kalau dia tunjuk, how regret he is bila kehilangan Su Ah in real and when his claustrophobic recurred. Ni macam acah acah je. Tak menyentuh hati langsung. And bila Su Ah nangis in a few scene pon, nampak acah-acah jugak. Obvious sangat buat-buat. Aigoooo... 

Soundtrack reminds me of soundtrack cerita Descendant of the Sun. Only youuuu... LOL.


To be honest, it's a nice drama. Suggested to those who loves having drama in their life. 

Monday, 10 October 2016

Career in Finance Team


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Selamat Malam ^^


For all accountant graduates, mesti terfikir "what I need to do right after I graduate?", "Nak kerja apa eh?", etc etc etc. Kerjaya paling mudah is, to be a Finance executive. Dalam setiap syarikat, mesti ada finance department. But tak ramai tahu, dalam finance, ada dua area - Finance Accounting and Costing. 




Finance Accounting (FI)

Skop area ni adalah cliche accounting, which cover account receivable, account payable, treasury, General Ledger (accrual and prepayment), fixed asset, taxation and reporting. This is basic structure of finance team in any company. If they mention "Full set of account", maknanya tak ada segregation of duty, cover the whole thing. Normally full-set applies on small company. 

Costing (CO)

Tak semua company ada costing position. Normally, costing position is available at manufacturing company. Costing position normally cover inventory module, management accounting (job/material costing), and mungkin a bit of forecasting/budgeting. 




Normally company will separate between FI and CO. But, if saiz company adalah sederhana, they will just combine the team. Well, hope this writing did give some guidance. 


Tahniah for those who successfully graduate this month!

Saturday, 17 September 2016

Sunflower - Sakura - Lavender


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Selamat Petang^^


It's been past one month ago, but I still remember conversation that we had at my previous company. Its about - What's your favourite flower? So, I've asked that question to Mr I - my Senior Manager. 




Mr I: I like Sakura. It's beautiful, and polite sign of flower. 

Ary: Owh, Mr I.. It suits you. 

Mr I: How about ary-chan? What flower ary-chan like? *chan is a nickname given to those youngster, and Mr I is actually a Japanese*

Ary: I like Sunflower. *answer it excitingly, with a bright smile*

Mr I: Sunflower? Really? Like ary-chan character. How about A-san?

Another A: I like Lavender. 

Mr I: Owhhh.. Lavender neyh. Same like you too. 


Well, I just missing them maybe. That's why I've been recall about this conversation. I hope they are doing well. 

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com