Tuesday, 4 February 2014

Sila lah Jangan Menjadi Manusia yang Kurang Tamadun


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Selamat Malam^^


Pentingkan diri. Selfish. Jual Ikan. Kurang Tamadun. Biadap. Kurang Bijak. Kurang ajar. etc etc etc. 





Memang kena sangat perkataan-perkataan tu dengan pemilik kereta yang parking ikut suka macam gambar di atas. Inilah antara sebab rakyat Malaysia masih dikatakan mempunyai pemikiran kelas ketiga. Pendidikan percuma / kos rendah di Malaysia, tapi masih lagi tidak dapat menggunakan human sense pada perkara-perkara yang ringkas dan mudah. 


Humanity lesap. Yang tinggal hanyalah selfie-sh.

2 comments:

anajingga said...

ramai yang lahir di genarasi moden dan bijak pandai masa kini hilang rasa hormat antara manusia..termasuk dari sikap,peribadi dan tangan2 yg mengomen diruang2 maya..tepat sekali ary banyak sgt yg 'jual ikan' sekarang ni kan..

Zara Nurhaidah said...

kancil size alphard ni sb tu parking mcm ni.. heheh

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com