Saturday, 21 February 2015

Evernotes - Bukan Nota Biasa


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Selamat Malam


Salah seorang pakcik ary yang agak berilmiah, bertanyakan satu soalan cepumas pada ary,"Cuba senaraikan semua function smartphone yang ary guna." 


Ary senaraikan satu persatu. Dari call, whatsapp, facebook, browser, instagram, camera, dictionary, GPS, Quran, Office, etc etc etc. Banyak lagi yang tak tersebut. 


Tapi lately ni ary tertarik dengan aplikasi Evernote. Sebabnya, ary boleh tulis note apa pun - nota biasa, checklist atau apa-apa nota pon. Bila attend meeting pun, ary just taip ke phone. Evernote turut membenarkan user untuk attach gambar at the note. Thats differ Evernote with other notes apps.




Actually, guna telefon bimbit biasa pon boleh tulis nota dengan menggunakan aplikasi mesej dan Save Draft. Utilize the technology, babe!

4 comments:

ewanthology said...

makin cepat ler abis bateri nya :-)

CikMai said...

Sama! sangat suka evernote sebab boleh buka dekat laptop dan phone. Senang paste apa2 note dari laptop time study and buka anytime dekat phone bila bosan takde keje nk bt.

IK Tia said...

hari tu dah ada tapi entah kenapa dah tak guna. tapi memang best guna ni tau ary :)

Miziey Ibrahim said...

Whoa~ cambest! should try this, eh? tapi... tak besar ke saiz storage apps ni makan? I mean, after save some note, besar tak size (interms of capacity) per note?

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com