Wednesday, 3 April 2013

MAGGI Magic Meals - Meals semasa Emergency!



Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Selamat Malam^^


Mungkin ramai yang tidak tahu tapi baru-baru ini, Nestle telah melancarkan 1 lagi produk baru iaitu Magic Meal. Harus lah korang tak tahu kan? Sebab Magic Meals baru je dilancarkan di Headquarters (ibu pejabat) Nestle yang beroperasi di Menara SUrian, Mutiara Damansara pada 27 March (rabu).


Apabenda Magic Meals ni?
Magic Meals merupakan perencah makanan yang memudahkan mereka-mereka yang penat nak memasak selepas balik dari kerja. Berbezanya Magic Meals ni berbanding dengan perencah-perencah makanan yang lain adalah korang akan masak lauk bersama-sama nasi dalam 1 periuk nasi yang sama dan pada masa yang sama. 




Masih tak dapat bayangkan cara nak masak Magic Meals ni? Jadi, biar ary explain.

Step 1: Potong ayam kepada saiz yang kecil. Kenapa kena potong jadi kecil? Ianya adalah untuk make sure ayam tu masak. 

Step 2: Hiris bawang.

Step 3: Masukkan perencah Magic Meals, ayam yang telah dipotong kecil serta bawang ke dalam plastik yang turut disediakan bersama dalam set Magic Meals.Selepas ikat plastik tersebut, massage (Gaul) plastik tersebut bagi memastikan perencah nya rata dan seimbang dengan ayam tadi. 

Step 4: Masukkan plastik tersebut ke dalam periuk nasi yang mengandungi beras yang ingin dimasak bersama. Make sure beras tu dah basuh siap-siap. (Takkan basuh beras pun nak cakap ye dak?)


Pelancaran Magic Meals di HOU Nestle


Betul ke ary ni? Masukkan beras dengan plastik sekali dalam periuk nasi tu?
Iye. Betul. Jangan khuatir tentang hygiene atau kesihatan. Sebabnya, plastik tersebut telah disahkan mematuhi peraturan US FDA dan EU. Jadi, ianya selamat dimasukkan bersama nasi. Tapi plastik yang perlu digunakan hanyalah plastik yang disediakan bersama sahaja. Tak boleh plastik lain. Kalau plastik kat kedai Apek tu, memang lah cirit kot. 


Harga?
Harganya adalah RM3++. Tak tahu lah specific price dia. Sebab ary dapat free. Hehehe.


Perasa apa ye yang ada?
Magic Meals didatangkan dengan 3perasa iaitu Kari Ayam Beraroma, Ayam Masak Merah & Ayam Kicap Berempah. 




So, kepada mereka yang bekerja mahupun student, boleh lah cuba Magic Melas ni. But please dun say,Magic lah "SANGAT". Hehehe.


Update: Iklan cara memasak MAGGI Magic Meals



4 comments:

AyueJean AJ said...

Menarik ni....
Untuk orang malas masak pun memang sesuai...
Hehhehe..

#ciksuzlin said...

Lin ada request sample ni kat FB Maggi hari tu. Tak sabar nak try ^_^

deno said...

semalam mkn megi abah buat...

p/s: AL-FATIHAH buat rakan SLE yang baru meninggal... arwah adik Farah Najwa

Amanina said...

wah..syoknya. boleh la try

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com