Wednesday, 19 December 2012

Cautious! Instagram Jual Gambar Pengguna Melalui Perubahan Terma


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Selamat Pagi^^


Instagram - Aplikasi yang dimiliki oleh ramai pengguna Android dan iPhone. Malah, ramai juga yang rajin meng-upload gambar dalam akaun instagram masing-masing. Jadi, berhati-hatilah kepada mereka yang meng-upload gambar di instagram. Sebabnya, semalam ary terbaca yang Instagram akan jual gambar pengguna kepada advertiser yang berminat. sumber: CNN


Maybe ada yang tak kisah. Tapi ary pasti lebih ramai yang kisah berbanding tak kisah. Bayangkan kalau gambar korang digunakan untuk iklan-iklan produk batin. Macam kes Fatin Liyana tuh. Hah.. Jadi, cautious, darling-darling sekalian. 




Pssstttt.. Nak edit gambar? Pixlr Express lagi best^^ 

5 comments:

hamizah samsudin said...

untung takde akaun instagram :)

Yan Ty said...

Kena delete r semua gmbr cmtu.. hukhuk

Arol Mubin said...

Nasib baik takde Instagram. Hehe! Eh? Pixlr Express tue memang best pun! Ala-ala Instagram jugak. :D

Cik Kay Jue said...

nasib baik ckj xde instagram... pixlr express? 1st dgr.. best ea edit gambar kat situ? nk try la.. :)

Anonymous said...

Assalamualaikum....der~! lu nak adew insetagerem b0ly.. tapi lu upl0ad gambaw2 pemandangan jew la... dye nak jual kew..nak apew kew lant0k dye la.. asal bukan gambaw mukew kitew~~

peace yaw~!! Vm

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com