Thursday, 30 May 2013

Cukuplah Sekadar Teman Biasa


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Selamat Malam^^


Ibu ary kata, dia tak pernah ada best friend. Bagi dia, semua kawan merupakan kawan biasa. Tak kisahlah if orang tu anggap dia macam kawan baik pun, tapi dia akan tetap kata orang tu hanya kawan biasa. Dulu, ary rasa macam weird. Boleh ke hidup tanpa seorang kawan baik?


Hari ini, hati ary rasa sedih. Bukan sedih sebab kawan ary tikam ary dari belakang. Tapi sebab kawan ary tikam seorang lagi kawan ary dari belakang. Nampak rapat tapi mengata dari belakang. Ary sedih sebab nya  bagi ary, kalau tak ikhlas nak kawan dengan seseorang, no need to look nice in front of her. Munafiq. Tak kisah lah if just kawan biasa. Hati still kena IKHLAS. 


Kalau macam ni lah kawan baik, ary lagi rela cuma berkawan biasa daripada berkawan baik.  Orang kata, makin kita kenal seseorang, makin jelas keburukan yang kita nampak. 



# Which one is me?
## Lagu tema- People Like Us by Kelly Clarkson

4 comments:

Tia Fatihah said...

betul tu ary. tia sendiri takut nak rapat-rapat dengan orang. tia takut tia tak mampu menerima keburukan diri dia. sampai hati tia kan? :/

Teena Tna said...

Sy rasa sy macam mak awak jgk, kawan sahaja...
X suka ada BFF

Tentang Kita said...

terlalu sukar dik bila kita nak menilai kaca dan permata....

Tinta Lana said...

Salam.

Ary, ary yg kasut putih kot? (-_-) tak suka main teka2,hahaha

Ary, mencari sahabat..ibarat mencari sebutir permata dibalik pasir pantai..ecehh. Habisla, dah start dah bermadah, ewahhh,hahaha

Konsep cari kawan ni, sama macam cari psgn..cari yg bleh membawa dan mengingatkan kita pada pencipta kita.

Ditikam.. lana pun pernah ditikam..memang sakit..ish, takmo kenang kisah lama,hahaha

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com