Wednesday, 9 October 2013

Musim Graduasi!


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum dan selamat malam^^


Since this blog can be considered as personal blog, I think it is not wrong to share my happiness during my convocation day which was held on last Friday. Yeah, can be considered as a lil bit excited. Biarpun ary rasa result ary tak adalah membanggakan sangat. HahahaXD




At first, ary rasa, hari graduasi ni seperti tak memberi makna apa-apa pun. Ibu dan ayah je yang lebih-lebih sampai beli baju baru. Ary pulak? Seperti se-selambanya diri ary, I just wore my past 3years baju kurung. 


But hari tersebut bertukar menjadi bermakna after my ibu said,"terima kasih sebab tolong tunaikan impian ibu." Seriously, i'm stunned and touched at that time. Lebih-lebih lagi bila air mata ibu mengalir. I'm not sure air mata ibu tu air mata kesedihan sebab anak dia tak mencapai tahap cemerlang or air mata gembira sebab anak dia dapat graduate on time walaupun result cukup-cukup makan? HahaXD




Speaking about graduate, waktu graduate, ada kawan ary meluahkan perasaan touching sebab dia kata, dia for sure tak dapat bunga or any other gift on that day. Yes. It is quite sad, lagi-lagi bila tengok orang lain got many flowers, got many friends to share the happiness with, etc. That's why, ary nak bagi tips, appreciate others as you want to be appreciated. Waktu kawan/senior graduate, at least tunjuk muka dan wish them "CONGRATULATION". Doesn't have to give stuffs. 




Ingat. Whatever we did will reflect back to us. 


Finally, I would like to say, Tahniah untuk mereka yang telah/akan bergraduasi. Yang masih belum berpeluang untuk bergraduasi, jangan sesekali give up. Teruskan perjalanan. Lambat atau cepat, penamat setiap orang adalah SAMA. Seperti hidup ini. Penamat setiap benda adalah sama iaitu KEMATIAN. 

6 comments:

Nur A.Z said...

wah ary dah graduate.. tahniah2! Ala result cukup2 makan pun tak de masalah, sekarang org amik keje lebih tengok pada communication skill.

Cakap kat kawan ary tu jangan sedih, saya time graduate pun tak dapat bunga semua tu. Family saya semua tunggu dalam kereta. Tangkap gambar pun tak de, cam sedih jugak..

Marou Apple Hijau said...

tak sabar nak konvo nanti.. fuh banyak betul bunga..

recent post : Terjah Pejabat Google Malaysia Di KL Sentral

Cik Kay Jue said...

tahniah ary! >____<

wah banyak juga ary dpt bunga..


ckj convo tahun depan.. hehe.. :)

Tia Fatihah said...

suka part akhir. KEMATIAN juga yang jadi ending kita dekat dunia ni kan?

Tinta Lana said...

Assalamualaikum.

Lana suka bila org buat kisah graduate. Sebab everyone seems happy. Its about happiness.

Tahniah ary. Kejap je masa berlalu. Masa mula kenal blog ini, ary still study lagi..skrg dah konvo..dah keja dah pun ^_^

Sam Banjamin said...

beribu ribu tahniah...

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com