Saturday, 19 October 2013

Update Your GOM Player to the Latest Version!


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Selamat tengahari^^


Ada yang menggunakan Windows Media Player. Ada yang menggunakan VLC Media Player. Real Player. KM Player. Tak kisahlah banyak mana pun, ary tetap setia dengan GOM Player.


Baru-baru ini GOM Player ary telah di-update ke version 2.2.53. Sepatutnya dah lama kot di-update. Tapi memandangkan ary asyik tekan "Update Later" je, maka baru hari ni lah berkesempatan untuk meng-update ke latest version. 


kantoi tengok hindustan. HahahaXD


Alasan untuk tangguh menaik-taraf (update) sesuatu software/apa jua yang boleh diupdate? *awkward gila guna perkataan "menaik taraf". HahahaXD
  • Malas - alasan majoriti
  • Line internet slow
  • Nak cepat untuk menggunakan sesuatu software. Yelah.. Nak download and install sesuatu software mungkin akan mengambil masa yang lama.

Tapi, sebenarnya adalah penting untuk  memastikan software korang gunakan tu. Antara sebab untuk memiliki versi terkini sesuatu software:
  • Boleh menggunakan ciri-ciri terbaru dalam aplikasi tersebut. Contoh, GOM Player sekarang dah mempunyai volume yang boleh digunakan sehingga 200% seperti VLC Media Player.
  • Kerosakan/kekurangan versi lama sesuatu aplikasi mungkin telah diperbaiki dalam versi terkini.

Memang KARANGAN sangat entri ni. HahahaXD

5 comments:

nana kamarul said...

I pun setia pakai GOM Player atau name manjenye Tapakaki Player. Heheee. Serious dah boleh sampai 200%?! Nampak sangat malas nak updatekan. Lol. Nak kena update sekarang ni. Heheeee

CXopportunities said...

cx guna KM Player. :)

Tia Fatihah said...

ary, tia baru perasan. semua ada. kecuali gom ni. hehe.

Tinta Lana said...

Salam. Masa study, selalu guna windows mdia player, VLC n GOM ni.

Aha, knapa setia dgn GOM ary?hehehe

#Unique la header skrg..heh3

Sam Banjamin said...

hihi.. blog ni dah jadi blog tutorial ker? hihih.. ape pun nice info... nanti aku update jugak..

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com