Friday, 26 October 2012

savevid.com - Alternatif Download Video dari Youtube


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Selamat Petang


Rata-rata kawan ary menggunakan Youtube Downloader untuk download video dari youtube. Tak kurang juga kawan ary yang menggunakan Internet Download Manager (IDM). Dua-dua ary pernah guna. Youtube Downloader ary guna waktu sekolah menengah dan IDM digunakan selepas masuk U. Bezanya, download menggunakan IDM adalah lebih devasss dan laju^^


Savevid.com - alternatif lain yang boleh digunakan untuk download video dari youtube. Berbanding youtube downloader dan IDM, savevid.com tidak memerlukan apa-apa aplikasi di-install ke dalam lappy. Cuma perlu update dan install java je if lappy anda tiada java. Atau dalam erti kata lain adalah, ia merupakan downloader online. 


Langkah untuk download menggunakan savevid.com adalah mudah semudah A.B.C! HahahaXD  Cuma perlu copy+paste link URL video yang hendak didownload dan klik lah download dengan gumbiranya. 




Kemudian, akan ada loading dan pop-up window"Run This Application". Just klik Run. Pilih format video yang korang nak download, dan selepas beberapa klik teknikal yang dilakukan, video akan di-download. Kelajuan meng-download tidak dapat dikenal pasti^^ 




Apapun, Selamat Hari Raya Aidiladha diucapkan buat mereka. Aidiladha makin kurang dirasai. Mungkin dirasai mereka-mereka yang mempunyai keluarga yang menunaikan ibadah haji dan membuat korban. Akhir kata, Lov U^^  * tetiba menggedik.

4 comments:

deno said...

deno tak pandai download... huhu... slalu minta tolong kakak...

leakedknowledge said...

mgikut apa yg ak baca la kat internet, menda2 yg mlibatkan java ni, atau java tu sendiri ada risk dia dr segi vulnerability..security n privasi. sbb java ni mudah sgt skrg ni org exploited..plus xdak java kt lappy pon ok more secure sbb kbanyykkn website skrg gne flash..certain website atau apps jer yg gne java..so nk gune boleh, tp berjaga2. klu nmpak suspicios aktiviti, lebih baik stop gne apa2 yg mlibatkan java tu...mana tau data personal kita boleh leaked...

cci said...

x penah guna.. tp cci guna mmg tuk donload software tuk youtube..

Syarafi[skyforce331] said...

wahhh...boleh try buat lah lps nieyh!!...fi ltkkn blog ni dalam bloglist pencinta seni

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com