Tuesday, 11 June 2013

Restoran Kedai Makan Upin & Ipin, Bandar Tun Hussein Onn


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Selamat Malam^^


Niat di hati nak makan di Best Time Family Cafe BBQ and Grill milik Shaheizy Sam, tapi bila tengok keadaan yang suram, kami terus berpatah semula. Mungkin awai sangat kot, kami pi. Maybe kedai tu baru nak bukak. Maybe... Huhuhu.


Memandangkan cik Ris kita tak kuasa nak pi berpusing-pusing jauh untuk mencari tempat makan, kami decide untuk makan je di mana-mana kedai makan yang ada di Town Park. Itulah kelebihan Bandar Tun Hussein Onn ni. Banyak pilihan kedai makan meskipun banyak kedai yang masih belum dibuka.


Jadi, kami pun memilih untuk makan di Restoran Kedai Makan Upin & Ipin




Kami order Nasi Goreng Atok (8.90), Asam Laksa (8.90), Teh ais (4) & Bandung (3.90). Service charge 5%. So, sila lah kira total. Bagi ary teh ais tu agak mahal lah kalau compare dengan air lain. Maybe pakai teh cameron highland kot^^




So far, rasa nasi goreng kampung yang dinamakan menjadi Nasi Goreng Atok, sedap. Ikan bilis dan sayur Kuah asam laksa yang ris order pon sedap. Tapi sayang, laksa yang digunakan bukan fully laksa yang diperbuat dari tepung besar. Tapi kuah dia memang devassssss lah. Dengan ikan tu macam fresh. Pehhh...


Tak amek gambar makanan pun. Takut orang kata "Mental". HahahaXD


Update: Lokasi Kedai - Berdekatan Carrefour lama yang sekarang ini adalah AEON BIG. Berhadapan Town Park 1 dan berdekatan Lake Valley. Boleh nampak kedai dari tepi jalan.

12 comments:

Teena Tna said...

Apa tema restoran upin ipin nie? Sebelum ni pernah nampak tp tak merasa pulak, macam mahal jer.

Kucing Hitam said...

sure speciality dia ayam kan hahahaha
www.kucinghitam.net

maisy said...

sy dah pergi 2branch upin ipin..satu kat Bandar sri permaisuri and lagi satu tunhussein onn...food tak sedap..mahal je lebih....my husband n myself dua2 tak abis mkn...sekian

Tinta Lana said...

Salam.

Tersedak jap baca komen maisy,heeee :D

RM 4 untuk teh ais..mahal..agak mahal,huhu. Ni bukan teh cameron highland ni.teh gunung kinabalu kot ary..wlaupun..takda teh kat sana,ekekke. Pa ak ckp ni ary,hehehe

Kat s.alam pun ada tak silap..tpi skali pun tak pernh pi.

Aujinz said...

Dia jual jenama jer... sebab tue mahal, makanan biasa biasa jer

Cik Kay Jue said...

kat tun hussein onn ea? ckj ad nmpk kedai mkn ni ari tu x singgah pun... mst kat dlm di penuh dgn gmbar karton upin ipin.. hehe

rosmannaim man said...

Boleh bagi lokasi kedai makan upin ipin

Anonymous said...

X best.. Mahal.. Panas.. Pendek kata... FAIL!!!!

MohdBorhanuddin MohdZam said...

Now, sy nk try pekene kt restoran ni..

MohdBorhanuddin MohdZam said...

Nk try p sat..

Hariz Wafiq said...

Servis teruk pekerja teruk..nk buka puasa tgu hampir sejam oder..org xda pun...pekerja blur..bila tny nape xsmp lg blh kata oder apa ye...mcm hampas..amb oder tp xnk tls bila tny nk tls kod apa xpe xpyh..fail very2 fail

Hariz Wafiq said...

Restoran yg sgt teruk..servs pekerja semua teruk

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com