Thursday, 22 May 2014

TRUE STORY: "Sakit" - Di Luar Jangkaan (Episod 2)


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Selamat Petang




Seorang lelaki berkulit gelap blah dari kami selepas  meletakkan teh tarik dan kopi o yang dipesan di atas meja. Keadaan di mapley seksyen 14 masih lagi bingit meskipun jam di tangan telah menunjukkan jam 1pagi.


"Aku baru break up," 


"Dengan Farah,"


"Pardon? Dengan siapa kau cakap tadi?" Ary mengulang tanya, sebab macam silap dengar dengan apa yang Suzie cakap tadi.


"Aku break up dengan Farah. Farah," Ok. Memang ary tak silap dengar. Maksudnya, Suzie ni...


"Aku lesbian. And Farah tu sebenarnya bukan sepupu aku. Dia girlfriend aku," Suzie pandang ke arah lain. Sesekali dia menunduk, seakan malu dengan pengakuan yang dia baru buat. Dan sejujurnya, pada masa itu, ary tak tahu nak bagi respon apa. Keadaan jadi awkward sebentar antara kami pada masa tu.




"Owh ok. Now aku confuse pun ada. Rasa tertipu pun ada. Takut pun ada," Berterus-terang. That's what I always do.


"Aku tau kau akan rasa macam tu, ary. Tapi aku tak tahu nak cerita pada siapa. Dan sekarang, aku ada kau je untuk dengar masalah aku. Tak ada siapa yang tahu keadaan aku sekarang ni, except than kau," Ary hanya menghela nafas perlahan, mendengar penjelasan Suzie. 


Dan bermula lah sesuatu pengakuan yang di luar jangkaan.


**"Sakit" cuma akan di-publish every thursday (khamis). 

3 comments:

Tinta Lana said...

Salam.

From the 1st season (amboi,mcm drama plak aihh), bila ary tulis cerita cinta, dah bleh agak dah this must be normal story..seorg perempuan bersedih lepas pts cinta..

Ok, never thought that.. putus cinta dgn perempuan lainnya..

Sha Malek said...

sha pun ada rase takut..hew2

Alynn Nyzaa said...

Erk. speechless la ary.. nk baca yg seterusnya plak..

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com