Wednesday, 5 September 2012

Like Father Like Son


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & selamat petang^^v


Ishhhh.. Sepanjang melukis gambar ayah, air mata ary asyik mengalir. Entah kenapa dan entah hape-hape entah. Maybe sebab perasaan ary turut dipengaruhi lagu yang ary dengar semasa melukis gambar ni - seperti dulu


Dulu, ary pernah post gambar atok ary yang ary tak pernah jumpa. Ayah meminta ary melukis gambarnya untuk diletakkan sebelah gambar atok. Seolah-olah mereka mengambil gambar bersama-sama. 




Ayah memang cukup sayang dengan arwah atok. Mungkin kerana atok meninggal dunia ketika ayah masih muda. Malah, kalau dengarkan cerita ayah tentang atok yang dulu merupakan seorang tentera, dalam hati ary - like father like son betullah. Yelah.. Manakan tidak.. Ketegasan arwah atok diwarisi ayah. 


Dulu, ary takut sangat dengan ayah. Sekarang, no more sebab dah besar. Ehhhh.. besar bermaksud dewasa. Bukan maksud besar kepala. Cuba lah besar kepala.. Nak kena sepak dengan ayah?? HOhohohoXD

7 comments:

Tinta Lana said...

Salam.

Ary..believe me, makin bertambah usia kita, makin banyak juga kita menitiskn air mata tok org tua kita. Itu lebih baik kan, dari menangis sebb benda tak berguna.

Sbb kita dah makin besar,dewasa bak kata ary,kih3. dah boleh menilai susah payah org tua besarkan kita,kan kan?

Tetiba, aku pn ase nak nangis juge..huuhhuu

Apple said...

Aik? takut kena sepak ke ary.lee. harhar..

takut kat orang tua maksudnya hormat. lol.

Rosidah Binti Muhamad said...

Bagus..awak ader jugak kenangan dgn ayah. Saya tak pernak tgok ayah sendiri..humm..mcm mana la rupa nyer?

leakedknowledge said...

haha samalah dgn abah aku...tegas gila time aku kecik dulu...polis la katakan..tp sekarang dh "BESAR" sudah tidak takut cuma rasa hormat terhadap beliau smakin mninggi :)

p/s: vector ayah hang tu ada iras2 m nasir klu imbas skli pandang :P

cci said...

yap btol tu.. mesti ade yg akan mewarisi sikap ayahnya... ^_^ err.. agak2 ary ade x sikap cam ayah ary.. :P

azstory said...

"tidak banyak sedikit akan terkesan pada jiwa anak yang diendah oleh ayahnya,"

nurdani said...

saya sendiri memang takut dengan ayah. sebab tu rapat dengan mak je. tapi ayah best. walaupun garang, tapi dalam hati ada taman tema

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com