Friday, 7 September 2012

New Look of Ary Lee


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & selamat petang^^v


Ary akan balik UM pada hari ahad ni. Jadi, seperti biasa, sebelum balik, ary akan menyiapkan diri seperti kemas barang, servis kereta, dan tidak lupa juga untuk mengemaskan rambut yang makin serabai ni. HohohoXD


Seingat ary, ary memang tak pernah berambut panjang dari kecil. Jadi dah terbiasa berambut pendek. Jadi, rambut korea ary telah dicantass pendek bagi memudahkan ary menguruskannya. *sebenarnya malas nak sikat:P




Waktu ary pi kedai, ada beberapa tips yang ary dapat..

1- Jangan pakai baby oil untuk rambut. Sebabnya, baby oil itu hanya membuatkan rambut menjadi keras. Biarpun nampak kemas dan membuatkan rambut nampak shining-shining, tapi baby oil tak menjaga rambut anda. 

2- Jangan memakai shampoo with conditioner 2-in-1. Alasan? Tatau:P

3- Basuh rambut dengan air sejuk. Air panas hanya akan membuatkan rambut gugur dengan lebih banyak lagi. Ary suka sangat mandi dengan air panas. Bahagian tengah rambut pun hampir botak. Baru umur 21 tapi dah botak= ="


Itu je lah yang amoi comel tu share^^  Ada lagi tak yang korang tau?

6 comments:

nurdani said...

masa tengah shampoo rambut tu,jangan digosok guna kuku. nanti rosak kulit kepala. seeloknya urut lembut-lembut dan biarkan beberapa minit, then bilas

Riswin Zahari said...

fuyyoh! super cute! ^_^

cci said...

ni ke ary... mesti comey... ^_^ rajin2 g ke saloonn.. :P

Tinta Lana said...

Salam.

Aaa..biar rambut kering semulajadi. Jangan keringkan ngan tuala..sikit2 boleh,tpi jgn terlalu kasar.

Melemahkan akar rambut..eh,asa tu la sebabnya,heh3. Bila akar lemah,rambut pun sng nak gugur >_<

Cikgu Ma said...

2,3 tahun kebelakangan ni baru rambut akak panjang paras bahu...deri kecik boyish jerr...rambut sket, selalu gugur plak..

Syakir Rahman said...

erk...yg nom 2 tuh kne bg reason... nk taw jugak sbb apa...huhuhu

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com