Friday, 23 November 2012

Dia Ibu Dia Sahabat


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Selamat Tengahari^^


Selalunya orang kata Dia Kekasih Dia Sahabat. Tapi berbeza dengan ary. Sejurus ary letakkan telefon,..


Teman: Kau cakap dengan siapa dalam telefon tadi?

Ary: Mak aku.

Teman:  Mak ke? Seriously aku ingat kau cakap dengan kawan. Selamba giler kau borak ngan mak kau.


Ary tak tahu macam  mana orang lain berbual dengan mak masing-masing. Tapi itu lah gaya bila ary berbual dengan ibu ary. Masih mengekalkan rasa hormat, tapi cuba berbual sebagai seorang sahabat. Mungkin juga disebabkan umur ary yang menginjak dewasa. Atau mungkin juga sebab ary anak sulung. Jadi ibu lebih open untuk berbual dengan ary tentang apa saja.

2 comments:

Ian Syafinaz said...

Kawan2 ian plak selalu igt ian bercakap dgn bf dlm phone rupanya parents,haha.. ckp mcm manje2..

Tinta Lana said...

Salam ary :)

Ary buat lana teringt kat ex-classmate sorg ni. Dia bercakap dgn mak dia, memang rock. Mula2 lana ngan kawan2 lain dengar, mcm kurang ajar pun ada. Tapi lama2 kami faham, memang itu style diorg anak beranak. Mana la kami tak rasa camtu ary, dia berbual dgn parents dia kdg2 guna 'aku' 'kau', hehehe.

Tapi, bila jumpa family dia, diorg suma mmg sweet ^_^

Urmm, peningkatan usia kita pun salah satu sbbnya. Dulu lana pun mcm takut2 nak bercerita dgn mak, tpi dah masuk 25 ni, banyak benda kami boleh bualkan bersama..lagi2 produk kecantikan..tpi tak cantik2 jugak..ntah,hahahaha

Oh, lana pun pasan, kita dah lama tak sembg,hik3. Masing2 busy kan ary.. urm, pasal umah kak pari2 tu..lana pun tak sure lgi la ary..tak silap lana, lana kena kerja 15hb tu. So, ary dah decide ke?

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com