Thursday, 22 November 2012

Tungku D.I.Y


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Selamat Malam^^


Rasanya ramai yang tahu tentang tungku moden. Kalau yang tak tahu tungku moden tu apa, ia sebenarnya berbentuk seperti bantal dan ada air dalam bantal tu. Bantal air tersebut boleh di-charge. Ianya digunakan seakan-akan tungku tradisional. Jika nak tahu apa fungsinya, sila google sendiri. 


Ibu ary ada satu. Ibu dan ayah guna waktu mereka rasa tak sedap perut. Ibu kata tungku moden ni membetulkan semula aliran darah kita. Betul atau tidak, biar pakar yang explain. Tapi, ary guna tungku moden ni waktu ary mengalami sakit wanita - senggugut. Hehehehe. Malu lah saya. *sambil buat muka comel.

Dulu ary bergantung pada Panadol. Tapi disebabkan terlampau banyak ubat lain yang perlu dimakan, plus ary memang tak suka makan ubat, so ini adalah alternatif lain. Tapi ary cuma boleh guna tungku moden ibu tu di  rumah. Jika ary berada di hostel, ary buat sendiri. Ini ris punya idea.. hehehe.



Tak susah pun. Kalau tak larat nak buat sendiri, minta kawan buatkan. Kaum adam pun boleh tolong buatkan jika isteri korang mengalami sakit senggugut. Barulah SWEET~ sweet lah SANGAT:P  Lagipun, tungku moden a.k.a bantal tu rasanya agak mahal kot. 

4 comments:

Nieyxzha Hassan said...

Nieza pon de segugt ni..dulu pon buat cmni jugak...tp once dpt tau minum 100 plus dpt legakan sakit tu..tp after that bykla darah haid yg keluar

Azzah said...

yes.sy pun buat gak mcm ni

BiskOt said...

tungku moden tu, bila ter-over charge dia meletup dan terpancut2 diskeliling org yg mdekati tnpa sengaja. jeli2nya menyebabkan 30% aggota mak kita melecur dibhgian tangan. siyes ary, sila berhati2 guna tungku moden itu, tungku tradisional (yg batu) tu juga yg bagus sbenarnya..

maszull said...

assalamualaikum ary...mama pun selalukn bertungku ni bila sakit masa period...:)

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com