Monday, 1 July 2013

Employee Healthscreen


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Selamat Malam^^


Berpatutan dengan konsep work-life balance yang diperkenalkan Nestle, Employee Healthscreen disediakan buat pekerja tetap. Ary bukan lah pekerja tetap tapi menyibuk juga disebabkan rasa kurang enak lately ni. So, the result:




Nice Blood Sugar level. However, really bad at the blood pressure. 156. Huh. Mengeluh sebentar. Dulu, waktu study, my blood pressure is 138. Ary hope sangat supaya blood pressure ni boleh dikawal, tapi makin teruk jadinya. Duh! 


For your information;
Normal blood pressure untuk 22years old individu should be BELOW 140. To be good, should be 110-125. Above 140 is considered as hypertension.


Penting untuk kita sentiasa kawal kesihatan dari awal. Sila jangan jadi seperti ary ya. Selalu ambil ringan pasal semua benda but now, I have to go through full blood'y' test. And I hate it! Ggggrrrrr~~  

4 comments:

Tinta Lana said...

Salam.

Baru ni lana check blood pressure gak.. tpi lupa dah nombornya.. rasa ok kot..dokter tak ckp apa2.

Lagipun, bila rsa nak stress skit, cepat2 lana dengar lagu big bang.. eh, ada kaitan tak ary?haahahha

dear xila said...

pernah dapat gak 140 somethg mmg doktor bebel la ms tu huhuhu

fadzilah norizan said...

Salam,ary...nk tny skit...before ni ari ada post psl smart focus kan?sy pun kne pi interview...tp staff yg call tu agk mencurigakan coz byk tny berkaitan personal n col byk kali.......tny mcm2 n nk jmp interview on weekend......company tu btol ke tipu?tkot plak nk pi.....hope dpt reply comment sy or if ada fb,leh msg sy kt inbox, nama 'nur fadzilah norizan'.....nope sgt2 dpt reply.....thanks.....

Cik Kay Jue said...

ckj pun ada check macam ary ni.. huh.. teruk giler ckj punya result.. tetiba kan jadi stress pula hahaha..

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com