Wednesday, 31 July 2013

TRUE STORY: Epilog "Siapa yang Dia Pilih?"


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & Selamat Malam^^


Suzuki Swift Merah ber-plat XXX 6061 adalah satu-satunya kereta di tempat letak kereta. Kelihatan Izzue sedang duduk termenung, memandang kosong pemandangan luar kereta.Seketika dia menoleh ke seat penumpang di sebelah. Kelihatan Shera tersenyum. Jemari Izzue cuba menyambut jemari Shera tapi hanya angin yang dia peroleh. Ternyata, itu hanya bayangan dirinya saja.


Sebak menguasai diri. Dadanya sesak. Fikirannya kusut. Air mata mencurah-curah sehingga terasa diri seperti anak kecil teresak-esak kehilangan ibunya. Bibir menyebut nama Shera tapi tiada siapa menyahut. Tiada juga yang menenangkan seperti selalu.


Lagu-lagu di radio pula seakan-akan turut bersama mengamati erti sebuah perpisahan. Dari satu lagu ke satu lagu. Pupus dari Dewa, That's why you go away dari MLTR, Hanya Aku dari Hyper Act, lalu terbawa sehingga "Dia yang Kau Pilih" dari Shahir. 




Mulut Izzue menyumpah lagu-lagu yang diputarkan. Macam tak ada masa lain je nak pasang lagu macam ni. Huh!


Telefon berdering. Kelihatan nombor asing bagi Izzue. Itu tidak menjadi sebab untuk dia tidak mengangkat panggilan tersebut. 


"Ehem.. Uhuk! Hello," Izzue cuba selindungkan suara nya yang tenggelam kerana puas menangis.


"Hi. May I speak to Izzue Fakhri?"


"Izzue speaking,"


"Hi,Izzue. I'm Eliza, calling from Kraft's Food. Edmund called you just now,right? Straight to the point, we would like to offer you for Junior Master Data Executive. Bla bla bla.. So, what do you say?"


Izzue terkedu. Tersenyum. Alhamdulillah.




Buka mata, hati, telinga
Sesungguhnya masih ada yang lebih penting
Dari sekadar kata cinta
- Mata, Hati, Telinga by Maliq & D'Essentials

4 comments:

Tinta Lana said...

Salam.

Wah, dapat offer baik punya! ^_^

Ada kemudahan dlm setiap kesulitan.. :)

Cik Kay Jue said...

wah.. rezeki... betul tu.. tiap apa yang jadi mesti ada hikmahnyer.. >_<

Mas Zull said...

assalamualaikum ary....rezeki tu...:)

Sam Banjamin said...

hmm.. patah tumbuh hilang berganti....

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com