Monday, 27 August 2012

Era.FM Penipu??


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & selamat malam^^


Era.fm pernah menempatkan diri sebagai stesen radio nombor 1 Malaysia. Baru-baru ini, ary tertarik dengan 1lagu dari penyampai era sempena hari raya - Aidilfitri yang Mulia. Ary pun google di youtube untuk download. 



Then, ary ternampak 1 link bertajuk Eksklusif:Aidilfitri yang Mulia. Di descriptionnya tertulis Untuk muat turun, taip RAYA dan hantar ke 32555. Muat turun PERCUMA....  Tanpa lengah, ary send sms ke number tersebut.  Tapi, mesej balas yang ary terima...




Ary geram. Dah 90sen dah kredit habis ni. Tapi tak ada pun lagu raya tu dalam senarai. Era.fm penipu ke hape?? Ary pun nak melepaskan geram di blog. Namun begitu, belum sempat ary berbuat demikian, ary ternampak..




27Ogos2010?? Pehhhh.. Tahun 2010 rupanya.. Ary tengok tarikh video di-upload. Video diupload tahun 2010?? Ngeh3.. Bukan era.fm yang penipu. Ary yang silap pandang. Nasib baik ternampak. Itulah orang kata. Tahu nak cari salah orang je. Sedangkan sendiri yang salah. 


Apapun, lagu tu selamat berada di mp3 dah^^

8 comments:

CikMai said...

hakhakhak....download je. takyah beli2 baziaq. :P

leakedknowledge said...

haha..bgus2 org mcm hang ni la yg mghidupkan industri musik kt malaysia. tapi ak lebih rela google and download kt internet jer...bhahahha

maszull said...

assalamualaikum ary....nasib baik nampak yg sebenarnya kalau x sia2 je radio era kena marahkan...:)

Momo said...

tula tengok dulu tarikh nye..haha

SHAHZEE said...

heee selamat nampak kalau x sesia je marah,senang2 je era.fm dapat pahala hehehe

SaddLone said...

kehkeh arap2 berbaloi 90sen ko supaya selamat duk dlm mp3..

Cik Kay Jue said...

adeh... buat gempak je ary.. hehe.. betul3.. kadang2 kita ni tau cari salah orang je... tanpa unsul periksa,..

MERAN QAMAR said...

lagu raya yang lama lagi best xpayah download yg baru hehehehe.........

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com