Tuesday, 24 April 2012

Gila Segmen



Mesty korang pernah jumpa blogger macam ni. Blog dia penuh dengan entri segmen. Kadang-kadang satu hari sampai 4-5 segmen dia join. HUhuhuhu. Diakui segmen sedikit sebanyak menaikkan trafik blog dan memperkenalkan blog korang pada public. 

Ary pun aktif juga join segmen. Namun begitu, before join sesuatu segmen, ary fikir terlebih dahulu-Mampu ke ary habis blogwalking ke blog peserta lain. 

Sebabnya.. ary penah terbaca,.. Tak ingat dari blog sape. Bila join segmen ni, kita ibarat diberikan amanah untuk terjah blog orang lain. Barulah objektif join segmen tersebut tercapai. Bukan setakat join dan buat entri, kemudian, buat tak tahu sahaja. 

Jika kita mengharapkan orang untuk datang ke blog kita tanpa kita perlu blogwalking ke blog mereka, memang payah lah kan? Jangan asyik menunggu trafik tapi melingkau macam ulau tak buat apa-apa *Errrr.. ayat apakah itu??*

7 comments:

Myra Azraff said...

penah tgk dari blog sapa tah.."yg buat segmen ni umpama mcm raja..yg join umpama mcm kuli"..(ayat pedas xD)..err..den ni mmg tak minat join2 segmen ni sebenarnya..dulu penah la 2 kali..time noob2..xD

Sa Fa Az said...

heh ~__^
tu psal bru 2 segmen sy ikut...
komitmen!!! sy x rajin lg ni
tp kalu ary yg bt segmen, sy pasti ikut.. ;)

icumm said...

Cantik la ary wat gambar kat atas tu..mcm mne ye?..icumm dtg BW blik sini dri segmen abg Zam..cer cuba bca ni..walaupun xde kaitan sgt..hehe

http://icumm-icum.blogspot.com/2012/04/wajib-baca-u-follow-me-i-follow-u.html

Ezad Skytech said...

nak join segmen ni kena ada komitmen la...blogwalking kat semua blog...kalau nak tunggu blogger lain dtg...susah la kan...hee~

Syaz said...

saya ikut mood jugak...dtg mood nak join segmen mmg 1 hari ade kot 3-4 segmen yg join...nak BW semua mmg xsempat...so saya BW pada sapa2 yg singgah blog saya saja..tinggal jejak ke..x tinggal jejak ke insyallah saya singgah...:p

Tinta Lana said...

Salam ary..tenkiu so much for answering my questn,hehe.

Sebut pasal segmen, ha, memg syiok, leh tmbh kenalan..tpi, tula, setakat 'kenalan'. ni penglmn lah, susah nak buat kawan kalau join segmen.

Kalau nk tmbh kenalan, join lah GA, segmen, dan sewaktu dengannya. tpi lau nak tmbh kawan, barangkali sahabat, tiada cara lain melainkan rajin bertegur, n salu singgah.

Lana pun, jrg join segmen, sebelum ni, lana siap buat satu blog lagi semata2 nk join benda2 cmni..tpi..hee..tak syiok lah ary..memg ramai join, tpi niat nak join tu..tak pasang elok niat2 tu,hehe :)

Ini Kisah Tia said...

yess! harus ada give and take .

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com