Monday, 30 April 2012

Restoran Pak Putra di Kota Laksamana


Kali ni sesi makan-makan agak lewat. Sepatutnya dikongsi pada hari minggu tapi ary tertinggal erl. Itu yang lambat tu. *Ok, tak paham. HahahaXD


Lokasi makan-makan kali ini adalah salah sebuah restoran India-Pakistan yang berada di Jalan Kota Laksamana, Melaka. Wahhh.. Jauh betul lokasi kali ini. Selalunya di Kuala Lumpur tapi kali ni kita beralih arah ke negeri kelahiran ary.




Untuk ke restoran Pak Putra ini, korang boleh menaiki kenderaan sendiri. If  nak naik pengangkutan awam pun boleh aje. Cuma perlu menaiki bus ke kawasan stadhuys kemudian berjalan kaki ke jalan kota laksamana melalui China Town.


Jauh?? Ramai je pelancong mat saleh yang berjalan kaki, takde hal pun. Ary sendiri pernah berjalan kaki dari kawasan Mahkota Parade ke jalan kota laksamana. Tapi waktu tu, jalan berteman. So, takde lah merasa sangat.




Apa yang special di Restoran Pak Putra ni?? Semua makanan bergoreng ada di sini tapi kebanyakan customer di sini akan order roti naan dan juga ayam tandoori. Even ary sendiri setia memesan DOUBLE cheese naan dan ayam tandoori. Sebabnya,, roti naan dan ayam tandoori mereka adalah yang TERBAIK di Melaka ^^


11 comments:

-SUPERGIRL- said...

wah sedapnye !!! aym tuh ! fveret !!

EYFAalias said...

ayam tu yang buat menarik! perghh!

pha is said...

tandori..!!! lama x pekena..

Eija Hassan said...

entry ni buatkan saya lapa -.-

Ezad Skytech said...

huuhh..tgk ayam tandoori tu pun da agak da mesti sedap...huhu~

LidiaSuraya said...

Kalo roti nan cheeeseee tandori, itu fav i!!!

Btw
Salam kenal,
I singgah n follow kamu ye...

Yayah Nasake said...

TAG ANDA :

http://yayahnasake.blogspot.com/2012/05/boy-or-girl-part-2.html

Yayah Nasake said...

TAG ANDA :

http://yayahnasake.blogspot.com/2012/05/boy-or-girl-part-2.html

Uncle Jonni said...

tandoori... mmmmmmm.... huhu

Azhafizah[フィザ] said...

sedapnye ayam tandoooori itu!mkn tak ajak -___-'

Tinta Lana said...

Ary, kita ada persamaan lagi! hahaha.

Lana pun salu pesan, roti cheese. Masa praktikal 3 thn lps, kali pertma la cuba Roti Naan Cheese..sejak tu la, kalau pi mane2 kdai mamak, pesan yg tu jgk, takpun roti canai biasa taruk cheese. hehehe. i love keju..nyummy ^^

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com