Friday, 13 April 2012

Siapa Kata Rupa Tak Penting?


Orang kata, biarlah rupa huduh pun, janji hati baik. Tapi tidak kata ary.

Bila kita tidak mengenali seseorang, semestinya benda pertama yang dinilai merupakan penampilan diri. Tidak semestinya perlu hensem cantik kacak bergaya tapi hanya perlu kemas dari luaran. Asalkan sedap mata memandang.

Macam ary. Ya.. ary akui ary akan nilai luaran orang terlebih dahulu. Bukan setakat pada orang tapi semua benda termasuk majalah. Contohnya, majalah EH! Biarpun ary tahu pengisian majalah EH! ni bukannya best sangat and more to fashionista, adakalanya ary akan beli sebab cover dia yang menarik perhatian. 


Tapi perlu diingatkan, don't just judge the book by it's cover since the content are more important^^

Bukan setakat penampilan diri, malah konsep ini boleh diaplikasikan dalam dunia blogging. Blog yang kemas dan menarik dapat menarik perhatian pembaca untuk terus mengikuti perkembangan blog tersebut. Selain itu, rupa blog turut serba sedikit mempengaruhi mood penulis. *Macam penulis profesional la plak*




Sebenarnya, ary nak cerita yang ary tukar header lagi. Huhuhu. Masih tak dapat merasai kesebatian blog dalam kehidupan. Masuk ni, dah 3 kali tukar ni. Hurmmmm.. Header yang macam mana sesuai dengan diri ary sebenarnya ni?

8 comments:

Papa Mifz said...

header skrg nih pun dah ok dah...:)

Nisa said...

Hehe manusia tidak pernah puas (kata-kata ini khas untuk saya). Waktu saya di Blogspot, setiap dua minggu tukar header. Masuk Wordpress macam dah malas-malas sedikit.

acheeqa farhana said...

kalau cntik lua dlm,mmg bonus..tp yang pntg,dalam tu kena baik..

EYFAalias said...

huhu. takpe ary. tukar selagi boleh D:

Zul Fattah said...

ni first time masuk blog ko .. aku rasa ok je.. sedap mata memandang..
yg penting content dlm blog tu dapat meberi manfaat utk pmbaca..

anyway.. be frend..

Bobo said...

header yg terbaru ni just nice! :)

Ini Kisah Tia said...

Tia tak tau soalan ne biadab ke apa . tapi nak tanya jugak! ary boy ke gurl? hehe .. oh btw , header memang akan sentiasa bertukar . macam Tia dulu . hehe . dah tak terkira berapa kali tukar dah :D

Azhafizah[フィザ] said...

biasalah tu penampilan jadi keutamaan..so far fiza rasa friendly blog ni dengan mata fiza.^_^..btw,kurang membeli majalah sekarang ni.lebih suka cari info di net sahaja..hihi

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com