Monday, 16 April 2012

Rasa Terasing Di Negara Sendiri




Bukan setakat di Kuala Lumpur,.. Malah di mana-mana sahaja. Di pekan Kajang pun, ary mula rasakan ary asing di tanah tumpah darah ary sendiri. Kiri kanan ary kini penuh dengan 'awang hitam' dan juga jejaka serta wanita berambut putih dan perang. 

Ary tidak menyangkal fakta bahawa keamanan Malaysia adalah salah satu sebab mengapa mereka memilih Malaysia. Namun sampai bila Malaysia akan terus begini? Dan apakah satu hari nanti jawatan-jawatan tinggi di Malaysia akan dijawat oleh orang asing seperti mereka?

Ary juga akui.. Kehadiran mereka di negara Malaysia sedikit sebanyak menyumbang ke arah pembangunan ekonomi negara. Kadang, kehadiran mereka-mereka ini dilihat menutup periuk nasi dan peluang rakyat Malaysia sendiri.

Entah sampai bila.. Dan entah bagaimana keadaan di Malaysia 10 tahun lagi.. 

Situasi yang berlaku di UM = ="


8 comments:

Sa Fa Az said...

dan kt hanya mampu melihat... :(

Ini Kisah Tia said...

dah sudah .. kalau orang luar yang mai conquer malaysia , taktau dah nak habaq macamana dah ..

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Same je Ary, even negara lain especially negara2 maju nih, ader je pendatang, biasalah tuh.Kita cuma perlu berusaha lebih, ambik yg positif sudah. Nak sekat tak boleh, so kita kene maju Lebih hadapan drpd mereka!:D Peace, No war.ekeke

MawardiYunus said...

sabo jela

Ahmad Haziq Azlan said...

betul betul
kat utm pon banyak negro
jiran sebelah aku pon pak arab
adoyai



welovearts

Tinta Lana said...

Salam..

ary?are u in kajang?dkat dah..blanje sate hj samuri leh?hahaha

#oh..normal..ceh, sebenrnya tak normal lngsg. Sekarang dengan Awang Itam plak yg menderu2 masuk ngra kita. Pasni tak taula plak bangsa apa.

merpatisejoli45 said...

dh jd negara dorng dh kn..

Ezad Skytech said...

da macam duduk kat negara luar da rasanya...lagi2 bila cuti raya..penuh kat bandar tu muka2 dorang..huhu~

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com