Sunday, 29 April 2012

Tutorial Meletakkan Link Pada Profile


Bila orang follow blog ary, ary mesti akan klik pada ikon follower tu untuk tengok profile follower. Tapi kadang hampa bila ada yang private kan profile dan ada yang tak letak link pada profile masing-masing. 


Bukan mereka je. Malah masalah tersebut berlaku pada ary sendiri. Ary sangka ary dah letak link pada profile ary tapi sebenarnya tidak. Bila ary klik ikon ary dalam follower orang lain, tak keluar link pon???


Ary cuba cara INI untuk solve tapi tak berhasil. Semasa mencari jalan penyelesaiannya bersama-sama dengan tyntha lana - one of my besties in blogging, akhirnya ary ketemu dengan satu cara. ALHAMDULILLAH.. 


Langkah pertama: Klik Join This Site


Langkah kedua: Klik More Options

Langkah ketiga: Klik Add Links dan letakkan link blog korang^^


Ary dah kongsikan cara ni dengan Lana. Mungkin ada yang dah tahu cara ini tapi ary kongsikan pada sesiapa yang masih belum tahu. Semoga informasi ini dapat dimanfaatkan kepada pendatang-pendatang baru dunia blogging^^

3 comments:

Amanina said...

saya pun pernah alami menda ni dulu. hihi, tp berjaya jugak atasi :)

Uncle Jonni said...

huhuu... yep!! mmg selalu jumpa.... org folo kita... tapi kita x dpt folo dia... link tadak.... huhu

Ini Kisah Tia said...

ramai yang pandang remeh dengan hal ni .. btw , nice sharing ary :)

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com