Tuesday, 17 April 2012

Utamakan Apa Yang Perlu


Baru hari Selasa tapi ary dah merasakan kesesakan nya. Untunglah teman ada exam pro. Jadi tumpuan ary boleh dialihkan sedikit kepada perkara yang perlu.




Sebagai blogger, blog akan menjadi perkara yang perlu diberi perhatian biarpun dalam kesesakan. Tapi jangan lah sampai memaksa diri. Tak ada masa nak update? Penyelesaiannya adalah autopublish. Alasan 'Tiada Masa' tidak boleh diterima pakai. Kalau kekeringan idea tu mungkinlah juga.. 

Ini kerana manusia diberikan 24jam sehari dan dalam masa 24 jam itu kita berupaya untuk melakukan apa yang  kita mahu asalkan kena pada caranya. Ary pula masih dalam proses penyesuaian diri dalam membahagikan masa untuk blog dan juga kehidupan peribadi sebagai pelajar, anak dan seorang kekasih. Chewaaaahhh.. Poyos giler ayat.

Tapi ary memang tabik potato spring pada blogger yang mampu lagi hupdate blog biarpun berada dalam kehidupan yang sibuk. Contohnya, abang Ben tu. Dah ada anak pun, masih mampu hupdate sampai 10 entri sehari. 

Apa pula cara korang guna untuk bahagi masa kehidupan peribadi, hupdate blog dan blogwalking? 

6 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

huhuhu....YM ni pn struggle jugak hapdet belog...huhu.Ngan family, ngan keje2 umah, ngan keje2 ofis...ngan small biz, haihh...mmg juggling jugak.Sumtimes tak tersambut...but, nvr mind, taknak la over push myself.Chill je..:D

Ini Kisah Tia said...

yess .. super duper agree .. boleh buat autopublish :)

ary , IDM tu maksud ary ape? hehe .. tak paham ne ..

Azhafizah[フィザ] said...

ye betul..kene utamakan ape yang perlu..arrange masa sebaik mungkin ye ^__^

Ezad Skytech said...

24 jam..byk masa tu..sape kata tak cukup masa 24 jam sehari..kena pandai arrange timetable la kan...hee..

> entri autopublish..selalu jugak buat...hee~

hidayah said...

hoho..

rasanya kalau mood malas melanda tu yang jadik punca utama blog tak ber update tu..

:)

macam saya lah..
hihi..

bila malas buat entry..
rajin la blogwalking...
:)

Eera Shera said...

slalu jugak buat autopublish.. tp slalu jugak tggl blog sbb xde idea nk update haha

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com