Friday, 4 May 2012

Android: Semuanya Ada di Dalam POCKET!


Kalau dulu instagram menjadi TREND buat mereka yang gila KAMERA, kali ini ary rasa pocket akan menjadi trend baru. Aplikasi POCKET ini berjaya menarik perhatian ary dengan fungsinya yang berguna buat ary.




Dengan Pocket, ary mampu untuk SAVE laman web yang ary tak sempat nak baca atau suka baca berulang-ulang dan kemudian, ary boleh akses secara offline. No internet required. However, perlu save terlebih dahulu. Bukan save the url ke aplikasi pocket eh tapi save di aplikasi pocket itu sendiri. *nanti bila dah try, korang faham lah apa yang ary cakap ni


Korang juga boleh save video dalam pocket, namun begitu, untuk memainkan video tersebut, internet masih diperlukan. Pendek kata, korang boleh simpan semuanya dalam poket korang^^


Aplikasi Pocket ni ala-ala aplikasi Spool juga. Apa yang membezakan antara Spool dan Pocket adalah Spool ada laman sosial sendiri macam instagram lah. So, tahap privasi agak kurang apabila orang tahu artikel apa yang dibaca dan gambar apa yang dilihat, etc. Mana 1 yang best? Try dan korang akan tahu mana yang korang lebih suka^^

6 comments:

Haruno Hana 하나 said...

nanti nak cuba :D

Azhafizah[フィザ] said...

menarik ni..nak try nanti..tapi rasanya kene tukar MMC baru sebab almost full ^__^

Cikgu Ma said...

pakai xperia..tak reti guna app yg ada...

Riswin Zahari said...

mcm poket doraemon la ehh? mcm2 ada~ ^_^

Papa Mifz said...

wah mcm best jer apps nih yer...thx share...

Ini Kisah Tia said...

haha .. taleh komen banyak sebab Tia pakai hp cikai .. ngee ~

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com