Monday, 14 May 2012

Tips Shopping: Brand Bukan Segalanya..


Sememangnya ary bukan nak kongsi cara shopping yang mengikuti bajet. Huhuhu. Selalunya, bila shopping, tak kisahlah shopping apa pun. Apakah yang akan mula-mula diambil kira? Rupa atau Nama? Eh? Eh? Dah macam mengadili manusia lah pula.




Ada sesetengah orang memilih untuk shopping berdasarkan jenama atau dalam bahasa omputihnya adalah - BRAND. Kalau barang tu tak ada brand, memang takkan dibelinya. Kadang, kain yang digunakan bahagian 'dalam' pun sampai beratus-ratus disebabkan nak brand punya pasal.


Bagi ary, KALAU ADA BRAND TAPI HUDUH, NAK BUAT APA KAN? Beli barang yang nampak 'macam' ada brand tapi sebenarnya tidak, lagi bagus. Sebabnya, 1 barang yang ada brand boleh dapat 3 barang tak ada brand. Makanya, lagi banyak barang 'brand' yang korang boleh miliki.


Okeyh.. Terlampau banyak penggunaan perkataan BRAND membuatkan ary menjadi puyeng~~

4 comments:

Ezy Chiaki said...

saye kalo sopink xpndng brand..
asal lawa n murah saye rembat.. haha

aimaniman said...

salam kenal dan dofollow sini

yupp akak suka pada yg cantik tp harga murah, banding cantikkkkkkk tapi harga mahal, nak pakai pun sayaannnggg, last2 x terpakai dan anak2 semakin membesar tak muat plak nak pakai lagi... isshhh

Sa Fa Az said...

sis lg suka yg more quality but less quantity! apapun, depends to people jg tu...

rAIHan said...

mahal sebab brand je..rugi2..kualiti kdg2 tak boleh pakai..

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com