Wednesday, 30 May 2012

Siapa Kata Bawa Adik Waktu Dating Tak Cool??


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum, geng-geng ary sekalian^^


Bila disebut perkataan DATE atau dalam bahasa melayunya- TEMUJANJI itu bermakna perjumpaan antara sepasang kekasih. Maksudnya, hanya dua orang sahaja. Tapi bagaimana pula kalau salah seorang terpaksa membawa adik kecil sebagai peneman? 




Rasa tak syiok sebab tak dapat bermesra bagai? No touching-touching? Tambah-tambah lagi macam tak cool je bila terpaksa date bertiga. Macam orang dulu-dulu je kan?


Tapi pernah tak kita fikir.. Bila date berdua, akan ada orang ketiga. Macam dalam lagu kalau berpacaran tu.. kalau kamu berdua aku yang ketiga - dialog si setan. Jadi, bila bawa peneman, at least kurang lah sikit dosa tu kan? Lebih baik no touching-touching sekarang.. Touching-touching pada masa akan datang lebih nikmat~  HahahaXD  *ok.. sila jangan layan otak gila ary^^

9 comments:

Ezy Chiaki said...

bwk adik ok gak..
nt leh tgok si dia lyn adik kite cane..
haha

Syuhada Nasya said...

betul tu betul .. sokong 100% hehe

emeliena said...

Lawanyaa doodle diaa, jeles2. Hihi, betoi tuu. bawak ja adik2 . baru tak leh touch2. ;]

MissNick said...

comel ok dating bertiga ni hehehe...

tia sayangdia said...

yessssssssss .. hehee .. itu mengelakkan lagi maksiat dari berlaku :D

Sheila Eiman said...

yupp, boleh cegah daripaa benda tak elok, kalau tak de adik, tak salah bawak abang atau kakak kan sebagai peneman... hehehehe

::CIK LYNN:: said...

sapa yg kata xcool tu? bes apa bwk...=)

MizzTina said...

pernah je bw adik..cool apa.. pelindung gitewww.. haha

CikMai said...

mai la dulu kecik2 suka jd mangsa teman akak dating ngan bf dia.skrg dh jadi suami...mai dating bwk anak diorang pulak. balas jasa.hahahaha

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com