Tuesday, 29 May 2012

Bisakah??


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum, geng-geng ary sekalian!


Teringin ary berkongsi satu lagu nyanyian Siti Nurhaliza. Lagu ini lagu lama rasanya tapi kurang terkenal. Ary dengar lagu ini dalam kereta tadi dan terasa ingin dengar semula dengan teliti kerana liriknya indah di telinga pada masa itu.




Bisakah yang terpadam dinyala?
Bisakah yang terhina dicinta?
Walau ku himpunkan sesalku?
Bisakah terbuka kalbu?

Bisakah yang benci disayangi?
Bisakah yang dusta dimaafi?
Walau ku himpunkan sesalku?
Bisakah terbuka kalbu?

7 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Lagu nie memang best...:)

Cik Lyeen said...

bisa...sangat bisa...:)

hahafyza said...

assalamualaikum . mintak tolong . bukan selalu kan . tekan link niee
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=229149970535037&set=a.124335291016506.22588.113773158739386&type=1

LIKE komen (Nur Hafiza)
thanks you ^^ nak join sekali pun boleh :)


hee ~ laguu tuu memey nice kann :)

Yumida said...

suara ct bez kn..syahdu jer

Bahrain said...

lagu nie memang best dan tacing ditambah sore yang mantap lagi owsemmmm....

tia sayangdia said...

menangis TIA tengok balik video ni .. sebab ada lirik dengan cerita kan .. kesian .. manusia mana yang tak buat silap .. tapi lepas dia dah taubat tu , takkan tak boleh terima?

LilyNrman said...

Lagu Siti yang dlu2 termasuk yang ini memang best. Suka sangat. Sekarang, lagu Siti macam entah benda2. Mungkin tak masuk dalam jiwa saya kut...rancak sangat. Saya ni jenis yang sentimental. Saya harap sangat Siti dapat kolaborasi dengan penulis lirik yang terkenal dengan jiwa, adat dan budaya Melayu seperti Cindai, Tiga Malam, dan macam2 lagi. Saya nak sangat supaya siti dan penyanyi lain dapat hidup kembali lagu2 zaman 90-an. Memang best!

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com