Friday, 25 May 2012

Kebiasaan yang Dilakukan Seorang Blogger Setelah Lama Tidak Berblogging


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum w.b.t


Berapa lama korang pernah bercuti dari blogging? Sehari? Seminggu? Sebulan? Dan selalunya, bila nak kembali berblogging, korang akan buat kebiasaan-kebiasaan seperti yang ary nyatakan di bawah.


Permulaan post yang klise

Selalunya blogger yang baru kembali berblogging setelah percutian yang agak lama akan memulakan entri mereka dengan ayat yang klise. Contohnya, lama gilerrrr tak hupdate blog ..ataupun.. bersawang/berhabuk dah blog haku ni aku tinggalkan


Pengakhiran post yang turut klise

Ada juga blogger yang selitkan ayat klise yang ary nyatakan di point atas di nota kaki. Contohnya.. Pssssttt.. Mesti ada yang tercari-cari ary setelah lama ary bercuti kan? Hah.. Tak letak di  atas, di bawah pun jadi lah.


Entri I'M BACK!

Dalam entri tersebut, blogger akan menceritakan sebab kenapa dia pergi meninggalkan blog kesepian, kesunyian, etc.. Entri KHAS kehilangan diri blogger tersebut lah kononnya.

Amacam? Siapa selalu buat benda-benda kat atas ni? ^^

13 comments:

cleverspider55 a.k.a alam1cinta said...

saya pernah tinggalkan blog selama sebulan lebih tapi ketiga2 diatas memang takde buat pun..dah kembali update je mcm biasa.
Btw thanks follow spices of heart,follow ary juga.

Ezy Chiaki said...

aaaaaaaaa..
mmg buat mcm ni pon..
=')

[ miSsNanA ] said...

ary selalu buat entri lain dari lain kan.. hehehe :)

Ini Kisah Tia said...

hehe .. TIA lettew :)

Asyiqin Haulisah said...

bersawang, berhabuk. konon lama tak update.

EYFAalias said...

sy buat mcm ni. ahahahhahaaa

✉ ¥ana Fauzi ✉ said...

hahah, betul tu:D

amercorner.blogspot.com said...

welcome back :D haha

CikMai said...

kahkahkah , apesal mcm pernah buat je. :P

Fara Ahin Alias Ali said...

Yang bersawang berhabuk tu yang tak boleh bla tu , imaginasi hebat sangat , hehe .

Tinta Lana said...

Salam..sedar tak sedar..ary buat benda yg sama, cuma cara berbeza,ahahahaha.

Lana pun buat serupa mcm ary sebut dlm tiga2 point..sebab, lumrah manusia, lagi2 org Melayu..asa bersalah tak tentu pasal menebal.

Dan lana rasa, kebnykn yg buat pasti atas dasar rasa bersalah tadi..rasa berslh pd kwn2 blogger yg dtg jenguk, tpi kita tk dpt bls jenguk dsbgnya.

Hebatkan penangan dunia blogger? Kat dunia realiti, takda plak asanya uat cmni,keh3

::CIK LYNN:: said...

hehehe...btol3!!!

Cik Lyeen said...

hahhhahaa....saya lew tew..suka sgt nk taw klu dah lama cuti bloging....HAHAHHA...malu..malu..:P

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com