Thursday, 10 May 2012

What I should wear for my dinner?


Masih ada seminggu lagi menjelang dinner kolej kediaman ary. Lagi membingungkan apa yang ary akan pakai during that night? kalau nak mudah, sarung baju raya je, tapi ary cannot wear baju kurung during that night. It is due to my duty since ary salah seorang penganjur pada malam itu^^ Nanti kalau pakai baju kurung, tak boleh pula nak lari buat kerja. *alasan




Kali ni, dinner kolej kami cuba membawa pembaharuan iaitu dengan memperkenalkan tema 'Face Art Grandeur'. Lagi lah ary pening nak memikirkan apa yang ary nak pakai. Ary terasa nak beli topeng separuh macam Phantom Of The Opera dan lukis di atas topeng tu. Tapi corak apa yang ary patut lukis? *bingung


Any suggestion??

11 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

dun worry dear, just be creative. Tudung tk jd masalh, kn dh ader inner mcm2 skrg, :-) . Cba cri idea kt youtube.type michelle phan, tgk dier buat teknik makeup utk buat face art, mmg creative, :-)

Haruno Hana 하나 said...

kalo camtu paka jubah la :) pastu try tgok mask kat google.. byk je mask for masquerade yg cantik2:)

Tracey said...

Hi!! Visit your blog :) Hahha
apa kata you just buat corak yang berbentuk memancar and play with black and white? huhu

Tinta Lana said...

Assalammualaikum ary! ^^

Sihat? hopefully ary sihat ya!

Hurmm..idea Phantom of The Opera tu bagus juga.. Ary lukis la something yg berkaitan Grandeur tu.. mesti Grandeur tu ada maksd kan? lau tak, takkan saje2 pilih tema tu. :)

Takpun, lukis je watermark ary, hak3, mesti cute! hehehe. Nak cute je aku ni..temmmmm.. T____T hahahaha

#ehehe, ary, mestila kite excited, smpai bt entry Bungkusan Misteri. hehehe. Urm, kita baru je baca 1/3 buku yg pertama, hehehe

Cik Kay Jue said...

ok juga ea pakai topeng.. tang baju tu ckj pun tak tau mau cadangkan apa.. ckj tak pernah join majlis yang ada tema2 ni.. huhu..

Azhafizah[フィザ] said...

selalunye fiza google je tema dinner..lepas dan observe satu persatu,lepas tu sure ade idea nak pakai ape..try it.harap dapat membantu ^__^

CikMai said...

mai dulu tema masquerade...mmg ohsem la pakai topeng2 bagai.hewhewhew

lisa said...

Selalu orang buat black and white kan.Why not try something new like grey dengan white ke.Nampak menyerlah sikit :)

ezyra daniel said...

waaaa gempakk laaa if sis pkai camtu hehe

Ini Kisah Tia said...

alamak .. bab kreatif ni Tia lemah sikit .. hehe .. btw , insyaAllah .. malam tu semuanya akan baik2 saja :)

Sa Fa Az said...

gud luck dear ^___^

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com