Tuesday, 24 July 2012

Demonstrasi Sebab Tak Setuju Logo Merdeka Tahun Ke-55?


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & selamat malam^^


Ramai graphic designer yang tak setuju dengan design logo merdeka pada tahun ini. Katanya, ada berunsurkan politik dan bukannya patriotik. Kenapa? Mungkin sebabnya ada perkataan JANJI DITEPATI kot...




Nak salahkan designer logo tuh? Tak boleh juga.. Ye lah. Kalau orang bawah tu salah, bos boleh tegur. Dan yang salah boleh dibetulkan. Tapi, kalau yang salah tu dibiarkan, .............  Salah siapa? Lu jawablah sendiri!


Rakyat sekarang makin bijak. Mereka tau yang mana satu better.. Jadi, jangan lah terlampau tunjukkan sangat kempen tarik undi tu ya, yang berhormat.. Jangan juga habiskan duit rakyat untuk tujuan membantu rakyat balik. *kononnya


Huurrrrrrrrmmmmmmmm... Kalau dah tiba PRU-13, tatau nak pilih mana. Sebab rasanya semua parti sama je. Fikirkan kepentingan masing-masing. Tak payah mengundilah gini,, Hurmmmmmmmmmmm....... Apapun, tokseyh lah nak wat demonstrasi semata-mata sebab logo nuh.. Tak suka? Taip je kat komen page depa tuh untuk pendapat tak puas hati. 

4 comments:

Syakir Rahman said...

ok la, as a designer, of kos la kitorg akan tercabar... mcm mana krajaan ley suwoh dsgn logo kt mereka yg x layak utk wat logo.. kalo tnya bebudak grafik, diorg pon blaja psal prinsipal dlm design.. dan logo yg ni is totally out, mayb sbb tuh ramai yg x puas ati.. bukan xde designer yg hebat2 kt M'sia ni tapi priority dan projek utk org atas tuh lagi kuat sbnrnya.. sedih la jugak... dah la logonya pon terang2 berat sebelah.. haish..

maszull said...

assalamualaikum ary...design nyer dah okay tapi ntah la susah juga nak komen pasal kes politik ni sbb x nak campur...:)

Momo said...

kalau dilihat..media memang berat sebelah..tapi masih nak dinafikan lagi..kononnya adil dan saksama.. pergh... raih undi pnye pasal..

Ety said...

bagi Ety, design boleh diperbaiki. maksudnya jika betul2 dikaji, design ni boleh jadi lagi better dri yg sedia ada ni. soal ada cmpur tgn politik ke apa, Ety tak berani nak komen sbb belum cukup umur :)

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com