Wednesday, 11 July 2012

Tips Nak Mendapatkan Keberanian Memberitahu Parent tentang Result


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & selamat malam^^v


Semalam ary gundah gulana disebabkan kecuakan untuk bagitahu ibu dan ayah tentang keputusan peperiksaan. Ternyata, sampai laa ni ary xhabaq depa lagi. Bukan apa.. Tak ada masa sesuai. Maybe esok, baru ary bagitau^^


Then, malam tadi, dengan semangat berkobar-kobar untuk masuk sem baru yang akan menjelang lagi 2 bulan, *maybe disebabkan rasa insaf:P, ary buat analisis keputusan peperiksaan ary. Kalau di-transfer kepada rajah graf, keputusan ary dari sem 1 hingga sem 6 membentuk graf NORMAL distribution. 




Dari situ, ary mendapat sedikit keberanian untuk bagitahu ibu dan ayah. Sebab dari analisis tu, ary dapat kesimpulan: I'm a NORMAL student:P Tak adalah teruk sangat dan tak adalah hebat sangat. Lagipun, dalam islam kan suruh kita BERSEDERHANA:P 


Hehehe.. Nak sedapkan hati je ni^^

12 comments:

leakedknowledge said...

terima kasih kerana mbuat ak ketawa..aku ske dgn alasan NORMAL dgn BERSEDERHANA tu..hahaha lwk tol :P

Liyaa Mf said...

Fuhh! Siap buat graph analysis lagi. Gila r sampai camtu skali preparation utk bgtau parents eyh? Ahaha! Owh, if camtu resultnya, kira normal ek? Normal distribution? Kahkah!

Islam suh bersederhana? Betul tu, Ary! Dlm kes ni plg sesuai r nak applykan kesederhanaan tu. Kahkah! :P

Err btw, parents leh paham ke if bgtau result dlm bentuk graph tu? -__-

Ety said...

hehehe. Ary. thanks sbb bagitau tips ni. nanti Ety boleh try guna graph untuk expalin pasal results kat parents. hahahaha :P

idea normal distribution tu mmg nice :D

Alynn Nyzaa said...

memang terbaek r ary...:P

Azzah said...

bagusnya berSEDERHANA dia..:D

Tinta Lana said...

Salam.

Ary..graf tu tipu kan..ea ke result ary cmni, hahahaha. nampak ngat terlebih normal distribution nye..jgn nak bohong, lana pnh amik statistik gak. hahaha.

Jadi, smpai saat membaca komen lana ni, belum gtau lagi la tu?? hahahaha. Habislah..grrrr.. ^O^

◕ Kawaii D Y S H A ◕ said...

bgus gak tips ne... a good reason pd sape2 nk tnjuk result kat mak abah

Syakir Rahman said...

ahahahaha.. nice idea.. aku pon takut gak ni nk bgtaw result yg bakal keluar sebulan lagi.. ahaahaahha

*walaupon lama lg, tpi nebes woaa

rAIHan said...

msa nak bg tau result tuh,,kena cari masa yg betul lah..hehe..

merahitujambu said...

ahahaha..kena pertingkatkan lagi ni

nurdani said...

hahaha. alasan bersederhana tu lawak nak mampos. memang patut digunakan. wakaka

CikMai said...

hamboiii kemain sederhanaaa ekau je.hahaa

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com