Saturday, 7 July 2012

Tunggulah Budak tu Habis Makan Dulu..


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & selamat malam sekali lagi^^


Ary cukup tak suka bila kena marah waktu makan. Boleh terputus selera. 


Pernah sekali tu, ary kena marah dengan ayah waktu petang lalu menangis. *sila abaikan kegedikan itu. Then, waktu makan malam, ibu sambung marah, ary pun dengan selamba cakap sambil menangis dan tanpa sedar hingus meleleh, "Ibu, tunggu lah owang habis makan dulu kalau nak marah pun."


Ibu yang agaknya rasa bersalah marah ary waktu makan pun balas balik,"Jangan ngada ar. Makan."  Huhuhu. Biarpun tone suara ibu rock waktu cakap macam tu, ary tahu jauh di sudut hati ibu rasa bersalah bila marah dan membebel waktu ary tengah makan. 


Ary pun rasa bersalah sebenarnya bila tegur ibu macam tu. Tapi, kalau ary tak cakap, ibu takkan tahu yang selera ary akan putus jika perlakuan memarahi itu diteruskan waktu itu. Ary minta maaf ibu sebab terpaksa tegur ibu.

7 comments:

leakedknowledge said...

err, sebelum tu...umur hang brape ni time nangis sambil berhingus tu??

wan niahix said...

hanya mampu tersenyum... hehe... biasa la tu, sape tak sentap kalo tgh2 makan... hehe...

"keep smiling"
^_^

-Wan Niahix-

Cik Kay Jue said...

betul tu... ckj pun... iya la tengok syiok2 menikmati kesedapan makanan yang ada depan mata.. alih2 kena marah... memang spoil ar mood nak makan.. telan makanan pun macam tersekat2 je kat kerongkong.. huhu..

Apple said...

Mak, ary minta maap jika ari banyak menyusahkan mak dan abah. Ary mohon, boleh tak habis makan baru kita bincangkan hal ni?
Then lepas makan, masuk bilik act baca buku pelajaran. Bila dorg datang, sambil mengangkat buku kat tangan, buat muka terkejut? dan bertanya "Ye?"

Ety said...

hee. tak mampu nak kata apa. takpe ary, yg pasti, ibu mesti faham. ibu kan lebih mengetahui isi hati anak2 nya :D

Rafi Nilhan said...

jangan nangis lagi ye..


hahahaha

Alynn Nyzaa said...

hehe..alin pn x suka kena kaco time mkn..xkesah la sape2 pn kalau kaco alin time mkn...hmm mmg la die tu nk kena..huhu..ary dtag: http://alynnnyzaa.blogspot.com/2012/07/giveaway-by-b-to-b-collection.html

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com