Friday, 6 July 2012

Yang boleh, pelik.. Yang tak boleh, normal??


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum & selamat petang semua^^


Oh yeah I'll tell you something
I hope you'll understand
When I'll tell that something
I want to hold your hand


Hah.. Duk syok menyanyi lagu kumpulan The Beatles lah kan? Jadi ary nak cerita pasal pegang tangan. Benda yang salu korang buat dengan mak-pak, adik-abang, kawan-kawan, boypren, gelpren, etc.




Al-kisahnya lagi, selalu nya kalau kawan perempuan yang rapat, pegang tangan, peluk bahu, peluk pinggang, peluk kaki adalah perkara biasa waktu tengah jalan. Tapi ada mata yang senang, akan cakap.. Wei, tengok pasangan lesbian tu. Sedangkan minah tu cuma kawan baik je pun. Tapi ramai yang pandang pelik.


Tapi nak dijadikan cerita lagi, bila lelaki-perempuan yang masih belum ada ikatan yang sah men peluk-peluk, comolot-comolot, tak ada pula yang pandang pelik. Siap ada yang cakap, normal lettew. Orang tengah hangat bercinta.. Errrrr.. Normal ke? 

11 comments:

Ety said...

agree ! :)

FarhanahAdzlan said...

a'ah sekarang memang dah terbalik yg tak betul itu normal yg betul itu weird..
kena sntiasa think positive pada yg betul =)

Azzah said...

betul..sy pun pelik.

maszull said...

assalamualaikum ary...setuju2...:)

Apple said...

masa jog kat tasik Shah Alam, nampak dua budak pompuan pegang2 tgn, takdelah rasa pelik. Mungkin mentaliti lama tu masih ada, budak pompuan pgg tgn konpem kawan bek. Tapi bila nmpk dua lelaki, pegang2 tgn peluk2 tgn, itu ntahlah. cannot brain.

Tinta Lana said...

Salam..setuju ngan ary ^_^

Hehehe, kite rapat dgn sorg kwn kite, memang rapat, nak tido malam pun siap tepon,msg, pas2 flying kiss, bru leh tido,eceh,hahahha. Tapi, ada jep org pandg serong..nak sng, kita anggp org cmtu jelez..tu jep ^_^

Syakir Rahman said...

kalo pompuan pgang2 tgn tuh x awkward pon....tp kalo llaki tuh...err bahaya skit...ngaahahaaha

Cik Kay Jue said...

dunia da terbalik...

deno said...

mulut orang... mcm2 kata... sedangkan couple yg pegang tangan tu haram,, xde org kata pulak kan?

Cintaku Tihani said...

satu persoalan tu

Azhafizah Md Nor said...

yang orang kata normal tu yg tak normal sebenarnya..pelikss.

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com