Sunday, 10 June 2012

Ary Lee Di-F*ck Kerana Kelantangan Bersuara


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum dan selamat petang^^


Ary terus menulis selepas di-f*ck di ruangan komen blog Mak Dara. Alahai.. Senang-senang je kau nak f*ck ary kan? HahahaXD 




Ary sememangnya adalah seorang yang sangat straight forward orangnya. Jadi, kadang, bila ary blogwalking segmen dan ary rasakan blog tu agak berat, ary akan terus komen di ruangan blog orang tu dengan komen - "Blog ni agak berat dan lama loadingnya". Ary tau komen itu akan sedikit sebanyak menimbulkan respon - "Pehal dia ni? Baru 1st time datang, dah bising-bising". 


Tapi, bagi ary, ary cuma memberi pendapat ary sendiri dan ary bukannya seorang blogger yang suka play safe. Ini bermakna, apa yang ary tulis bukan semata-mata nak amek hati sesiapa sebab ary menulis sebab ary suka & mahu berkongsi pendapat. It is not me dan ary bukan seorang yang hipokrit untuk menulis yang sebaliknya. 


Kita tak boleh nak buat semua orang suka dengan semua yang kita buat. Asalkan apa yang kita buat masih lagi belum melampaui batas^^ *ayat nak sedapkan hati selepas di-f*ck. HahahaXD

19 comments:

leakedknowledge said...

A'a aku setuju dengan. trus kn dgn straight ko tu..ak pon ske gk kritik blog org tp kritikan ak tu bkn utk mjatuhkan tp kritikan membina :)

kadang2 ske jgk p blog org, kritik dan bantu die apa yg kurang wink2x

http://encikcopypaste.blogspot.com/2012/06/serius-awas-jangan-main-klik-sahaja.html

CikMunBlogger said...

waaa . tak terpikir pulak akan ade kes macam nie dalam dunia blogging.
mun pun ade jugak orang tegur masa mula mula blogging . iye lah ! time tuu noob kan . kalau boleh , semua benda nak letak smpai blog berat . tpi orang tuu kasi nasihat and boleh jea mun terima . bukan senang nak kasi teguran kan . :) kalau tegur orang yang okay , okay lah jadinya . kalau tegur orang yang keyO , memang keyO lah ! hehe . sorry terpanjang :p

leakedknowledge said...

haha sjer nk buat troll kt blog mak dara tu ak kata tq bg pihak ko utk anynom tu :p

datang blog ak, ak nk tau gk apa yg ko nk kutuk sal blog ak...ak x butthurt punya. errr promise.promise haha

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Huhu...Biasalah, yang berkata benar tu kdg menyakitkan, samada yang mendengar ataupun yang berkata-kata.Tapi, YM setuju ngan Ary.Tapi, bila YM baca blog2 psl kes nih tadi, YM senyap jelah, mls nak komen lebih2, dah tahu, sure diorang takleh trima kritikan membina punye la...huhu..

icumm said...

hehehe..icumm pon ada baca komen ary tu dkt blog mak dara..
ada jugak yg terasa ye..semua org ada pndapat masing2 :)

O CIKTEDDY said...

wat ilek wat cool.hahaa

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

Assalammualaikum Ary
Mak Dara ingin meminta maaf atas komen yang telah ditulis pihak Anonymous di blog Mak Dara itu. Mak Benar benar tak sangka keadaan akan jadi sehingga begini sekali.

Bagi mak dara semua orang berhak mempunyai pendapat masing masing.. Ary juga berhak untuk meluahkan pendapat Ary dan Mak Dara hormati pendapat Ary itu. Namun mak dara tidak ada toleransi dengan orang yang mengeluarkan kata kata kesat seperti yang telah ditulis oleh Anonymous kepada Ary itu..

I've deleted the comment already . From the bottom of my heart im sorry . And i just want you to know that the comments doesn't come from me and hopefully blog Mak Dara its not to be blame.. ye lah tersedak mak dara baca bila nama Mak Dara banyak kali juga di sebut di entry dan di komen komen di sini kan..

its seem that the result has been getting on everybody's nerve .

hope to see you again at my blog dan jangan serik serik ya..

CikMai said...

Takpe la der... We write to express not to impress.. tak perlu jadi hipokrit ....

nak hipokrit baik takyah ade blog....

Alynn Nyzaa said...

apehal anon tu -_-
ary, kritik blog alin sikit....aser xpuas hati ngn blog sendiri mcm siput je..hee ^^

Cik Kay Jue said...

yang penting kita berterus terang kan? betul tu kita tak boleh nak jaga hati semua orang....

sabar je la.. dia pun berselindung di balik nama anonymous..

Fathiyah Selamat said...

salam dear.. bile ade org melatah mse kau komen tu makne nye die mmg tak ley nk terima komen le te.. straight forward lg bagus drpd dok kutuk belakang ye dak?? janji kite taw ape yg kite ckp kn...
btw, thx follow kite..

Rosniena said...

pedulikan manusia bermulut biawak dan barhati korok..:)

Ety said...

Ary. No harm. Ary cuma suarakan pendapat.That's it. Ety tgk okay je ayat Ary.

Yang dia nak keluarkan kata-kata kesat tu kenapa ? Mulut org kita tak boleh tutup. Jangan risau k.


Chill je :)

AbgferOz said...

straight forward tuh bgus.. tpi kdang2 kna berlapis..

tpi untuk komen diatas rasanya tiada masalah :)

baik dimata kita tak semestinya baik dimata orang lain tpi rasanya ta perlu la smpai mencarut hahaaha.. sabor jela :)

Mrs Ledibet said...

macam nie punye orang pun ada nape buat anon buat je nama sendri...

Admin said...

rilex2 je... sebagai blogger di Fuck, di tuuttt.. di puttt... di teetttt tu biasa.. lagi2 dengan si penakut anynimous tu. kalau berani fuck guna nama r kn.. so rilex k ary.. bagus untuk pengajaran sbg blogger..

Nurul Akmal said...

Macam2 hal..

aimaniman said...

yupp.. akak pun sellau kena komen dengan anonymous nie, tapi selalunya ada2 jer blogger lain yg meng 'cool' kan akak... yupp kita ada pendapat masing2 dan hak kita untuk memberi pendapat selagi masih mengikut landasan yg betul kan...

Momo said...

agak blur dgn entry ni..tapi last2 paham jugak..kot...tapi salute dengan kelantangan awak bersuara..

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com