Sunday, 24 June 2012

Blogger Cun Fatin Liyana Jadi Cover Novel Pula??


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum dan selamat petang^^


Sebelum ini kecoh tentang Fatin Liyana dijadikan cover e-book seks. Isy isy isy.. Macam-macam orang sekarang ni. Berani sungguh!


Semasa ary sedang sibuk cari komik sebelum terjumpa komik Maid Maiden Friday, ary terpandang ruangan novel. Ary tak minat sangat nak baca novel cintan cintun ni. Tapi disebabkan cover-cover novel nampak menarik dengan warna-warna yang terang, ary mendekatkan diri dengan buku-buku yang kemas tersusun atas rak.



Urmmmmm... Macam pernah tengok gambar ni. Tapi di mana ya? Cetus hati ary ala-ala macam dalam cerita Senario. Muka gadis yang jadi cover novel tu macam familiar.


Sekali lagi ary berfikir,.. Kalau fesyen tudung macam ni, cuma ada seorang sahaja yang suka buat - Fatin Liyana! Yesss... Memang betul pun. Sebab balik sahaja dari kedai buku popular, terus ary tengok page Fatin Liyana. Terjumpa satu gambar yang serupa dengan gambar yang ada pada cover novel tersebut. Untunglah cantik.. Semua nak jadikan dia cover^^ 


Dalam perasan gambar tu gambar Fatin Liyana, ary perasan benda lain juga. Sekarang ni, memang trend menjadikan pelakon korea sebagai cover novel agaknya. Mentang-mentang lah remaja sekarang ni gilakan pelakon Korea. Jadi, ini mungkin menjadi trick untuk penerbit novel melariskan novel mereka. 


10 comments:

Princess Syazliyana said...

haha ..da popular :D

Amer buat GA lahhh hadiah :- 3-lens lomo style film camera , lomo and komik lawak kampus . amacam ? mmg superbbb lah beb .

http://st0ryab0utprincess.blogspot.com/2012/06/giveaway-3-lens-lomo-style-film-
camera.html

CikMai said...

mai tak minat korea + tak minat novel.wakaka..blog minat laa...kak fatin liyana tuuu pun mai minat :P

putryteya said...

dasat nya FL . sampai cam tu sekali popular dia .... :)

Yasmin Aris said...

ahha . pandai dorg tarik reader :D

Fazi Isma said...

comel btl... hehehhehe

Encik Zaharin said...

memang kena la dgn pemilihan tu, orgnya cantik pagenya pun perghh meletup ..

Cik Kay Jue said...

wah bestnyer fatin liyana ni... femes.. :)

Tinta Lana said...

Salam..err..tak pasan lak kewujudan novel2 bercoverkan retis2 korea..heh3.

Samalah ary..kita pn tak minat novel cintan cintun..ada yg bermutu..tpi tenggelam dgn lambakan novel cintun yg aduhai aduhai. (-_-)

#urm..novel2 yg lana nak letgo tu, more on thriller/invstgtn..james patterson tu, best. But, another one..kurang..bukan pa, lana tak bpa paham citernya..sastera terlebih tinggi,hahahha

Ety said...

wah Fatin Liyana laa. Ety baru tau ni dari entry Ary ni sbb Ety kurang baca novel kecuali tulisan RAM. hihi :)

hazanis said...

nampak best je novel tu..:)

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com