Thursday, 14 June 2012

Berjimat Di Hujung Semester


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum dan selamat hari khamis^^


"weyh, jom makan. Lapar lah derrr,"

"wa xda duit lah ary. Makan maggi je lah, weyh.."


Maggi?? 1 hari tak makan nasi then nak makan maggi je?? Ary memang tak sampai hati tengok orang tak makan ni. Then, ary dapat 1idea. Ary bawa kawan ary tadi ke kedai makan dan ary kata jom kita kongsi bayar. 




Ary ambil 1 polisterin nasi dalam amount untuk dua orang makan. Kami ambil 2 ketul ayam goreng, sedikit sayur dan sedikit kuah. Total= RM5. Means seorang RM2.50. Bagi ary, itu dah kategori jimat dah tu. Selalunya, RM5 untuk seorang makan di KL ni. Jadi, RM10 masing-masing boleh bertahan sehingga 4-5hari. 


Tapi, moral of the story yang ary nak cerita di sini.. Susah sama dipikul, ringan sama dijinjing. Itu lah namanya KAWAN^^

7 comments:

apabilajarimenaipkata said...

ari...nak mamam.. :)

Cik Adieb said...

Rasa lagi sedap kalo makanan itu dikongsi bersama :)

Syakir Rahman said...

wah bgus nya... ary leh dikategorikn kawan yg prihatin :)

maszull said...

assalamualaikum ary...bagusnya sikap berjimat cermat ni lebih2 lg semasa belajar kan...:)

Tinta Lana said...

Salam..sejuk perut mak nya lau tahu baik hati anaknya yg sorg ni.. :)

Next sem, bt mcm ni dari awal semester pn bgs ary.. lana ajar adik, kongsi dgn kwn2 time beli makann..sebab kalau beli cam cra ary ni, boleh jimat banyak. Lau sorg sepolisterin, dgn lauk masing2, rugi.. :)

::CIK LYNN:: said...

bagusnya ary...hjung2 sem mmg sengket je rasa...xsbar nk tggu awal sem sbb dpt duit jpa..hehe

CiK FizA said...

wahh~ bagusnya ary~ kwn yang baek. untunglaa. hee :)

nak try la nnt :DD

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com