Monday, 18 June 2012

Tips Bercuti | Barang yang Perlu Dibawa Seorang Blogger Separuh Masa


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum dan selamat malam semua^^


Ary sedang sibuk mengemas barang untuk dibawa bercuti pada esok hari. Insya-ALLAH, ary akan ke Langkawi esok^^ Excited nak ke Langkawi sebab kali terakhir ary ke Langkawi ketika ary berumur 12 tahun. Itu pun rombongan sekolah. Nak tunggu parent ary bercuti, memang tak lah~ Ayah tak berapa suka bercuti. Dia suka sponsor anak dia bercuti je. HahahaXD




Ary cuma membawa 1 beg sandang je untuk percutian selama 3hari 2 malam ni. Errrr... Muat ke ary?? Muat je^^ Jom kita usha barang apa yang ary bawa. *Bajet retiss je ada orang nak usha.

  • Pakaian jalan & pakaian tidur & pakaian tuuuuttt- Total 4 helai baju, 2seluar, dan beberapa helai tuuuttt. HahahaXD
  • Telekung & kain batik. Kain batik tu menggantikan tuala sebab nak bawa tuala, tebal sangat. Telekung tu wajib bawa. Dalam keseronokan bercuti, perlu juga ingat pada Dia.
  • Alatan mandi - Ary bawa shampoo, pencuci muka, berus gigi dan juga sabun. Yelahhh.. takkan tak basuh rambut tu sampai 3 hari kan? Errrrr...
  • Gadget - Handphone itu confirm dibawa. Laptop untuk menghupdate & mengadap blog. Charger juga jangan dilupa. Memory Card reader pun ary siap bawak tau.. Ary tak bawa camera sebab ary cuma mampu ambil gambar guna handphone je. HohoXD
  • Buku Nota - Apa fungsi buku nota? Buku nota tu mengandungi planning sepanjang di Langkawi, bajet percutian *mana boleh main belanja je, dan juga peta arah jalan di Langkawi. 
  • Boarding pass - Itu ada pada teman ary. So, ary tak payah fikir nak bawa. HahahaXD Yelah.. Sekarang ni check in on-line je kan? ^^

Itu lah dia benda-benda yang ary bawa. Muat kot dalam 1 beg sandang. Tak kuasa nak letak barang kat kargo sebenarnya. Nanti di-cas RM10. *eh.. betul ke kargo?? Hentam saja lah labu~

8 comments:

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) said...

selamat berjalan2 yeee...

leakedknowledge said...

wow jeles...err yg tuuut tu knp xdak lam pic?huhuhuhu..rmai yg nk tgk nih..kukuku.apa2pon slmat mlancong buat ko ary

http://encikcopypaste.blogspot.com/

Tinta Lana said...

Salam..

gile kentang nasir sankuwik nye komen,hahahaha.

Oh..akhirnya, ary akn menjejak ke langkawi >_< hehehe. Selamat bercuti ya ary..dalam seronok, jgn abaikan aspek keselamatan ya :)

::CIK LYNN:: said...

selamat bercuti :) nk ole2..hehe

Cik Kay Jue said...

wah ary! bestnyer bercuti.. ckj da 2 kali batal niat nak ke langkawi... huhu.. last2 tak pergi pun.. huhu.. sedih2...

semoga bergumbira ya .. :)

Pink Lavender said...

makneng nak tambah...wet tissue..

coz toilet mcm2 rupa & gaya

jom follow blog makneng

Hani Othman said...

tq for the tips... hehe

Syazwani Mazlan said...

saya pun nak ke langkawi kali kedua minggu ni! wahoo... doakan kami selamat pergi dan sampai ye :)

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com