Saturday, 16 June 2012

Customize Blog: Sendiri / Tempah?


Bismillahirrahmanirrahim
Assalamualaikum^^ 


Dah banyak dah blogger yang buat bisnes tempahan blog dan header. Ada yang murah dan ada juga yang mahal. Harga bergantung pada kualiti. Samaada mahu yang cikai-cikai sahaja ataupun canggih^^


Persoalannya: Yang mana satu jadi pilihan? Buat sendiri atau tempah? 


Ary lebih suka untuk buat sendiri. Biarpun ary tak boleh buat secanggih manggih berbanding dengan blogger lain, tapi ary akan lebih puas hati dengan hasil kerja sendiri. Macam memasak, biarlah orang kata tak sedap pun, ary tetap akan makan masakan ary tu sebab ary telah memberikan sepenuh tenaga ketika memasak. *ayat poyos.


Masing-masing punya pilihan sendiri. Mungkin ramai yang mengambil jalan untuk menempah dari blogger lain disebabkan kesuntukan masa dan kekurangan idea. Ary pun minat juga men customize blog tapi blog sendiri je lah yang di-edit setakat ni. Kalau blog orang, agak kurang rajin^^

6 comments:

EYFAalias said...

tangan kretif boleh la buat sendiri. kite tempah jek . ehhee

Syakir Rahman said...

ala, ary lee...saya lg suka yg sebelum ni punye dsign....tp yg ni pon ok gak :P

Cik Kay Jue said...

ckj pun lebih suka buat sendiri daripada tempah... baru puas hati. tak gitu ary? :P

sama la kita minat customize blog sendiri je la.. blog org lain agak urm... hehe...

wah blog ary pun berwajah baru.. :P

Tinta Lana said...

Salam..

Nama pun pilihan kan ary >_<

Tapi, kita pun lebih senang buat sendiri..ada kepuasan disitu..ilmu pun dpt tambah.. tak perlu kuar duit.. cuma makan masa lebih skit lah. Kalau tempah, memg sng, tinggl tgu siap je..tpi..susahla nak berpuas hati dgn apa yg org lain buat..

Riswin Zahari said...

Sendiri buat dpt lebih kepuasan ^_^

Syarafi[skyforce331] said...

serius kalau buat sendiri lagi senang nk edit balik...sbb kita yang thu rahsia blog kita :D

hasil tulisan arisyalee.blogspot.com